Τα Χριστούγεννα και η κατάθλιψη των γιορτών..

Τα Χριστούγεννα, η αγαπημένη γιορτή όλων των ανθρώπων έρχεται ξανά. Όλοι μας προετοιμαζόμαστε για το μεγάλο γεγονός της γέννησης του Θεανθρώπου, έχουμε κρατήσει μέσα μας εκείνη τη ρανίδα ελπίδας που πάντοτε μας ανακουφίζει με τη σκέψη πως όλα θα πάνε καλύτερα.

Όμως, η χαρά και η ελπίδα δεν είναι τα μόνα συναισθήματα που βιώνουν οι άνθρωποι την περίοδο των γιορτών. Η κατάθλιψη, η θλίψη και η μελαγχολία ωχριούν, κάνοντας πολλούς να μιλάνε για την <<κατάθλιψη των γιορτών>>.

Όσο οξύμωρο και αν διαβάζεται, τα αρνητικά συναισθήματα βιώνονται από τους περισσότερους ανθρώπους τις ημέρες αυτές. Η υπερβολική μας προσπάθεια να είμαστε χαρούμενοι και η πίεση που δεχόμαστε να έχουμε καλή διάθεση ή να χαμογελάμε για να μην είμαστε ενάντιοι με  το υπάρχον κλίμα, μπορεί να μας εξοντώσει.

Η αλήθεια είναι πως οι ημέρες των γιορτών πάντοτε μας βάζουν στη διαδικασία να αναλογιστούμε όλη μας την πορεία για τη χρονιά που ετοιμάζεται να φύγει. Σκεφτόμαστε όλα αυτά που πράξαμε, κάνουμε έναν απολογισμό των επιλογών μας και αναλογιζόμαστε πόσους από τους στόχους μας έχουμε κατακτήσει. Η αίσθηση του χρόνου που περνάει, προκαλεί άγχος σε πολλούς ανθρώπους.

Οι γιορτινές ημέρες δημιουργούν σε πολλούς ανθρώπους αισθήματα ζήλιας. Φωτογραφίες ανυπέρβλητης ευτυχίας και οικογενειακής γαλήνης που κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργούν στους ανθρώπους αισθήματα ανεπάρκειας για τη δική τους ζωή και τις δικές τους σχέσεις. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ακόμα μεγαλύτερο το βάρος της μοναξιάς, καθώς διαπιστώνουν πως δεν έχουν αληθινές σχέσεις ώστε να βιώσουν όλοι μαζί το ζεστό και ανθρώπινο κλίμα των γιορτών.

Οι γιορτές μας καλούν να έρθουμε σε αντιπαράθεση με ανθρώπους με τους οποίους οι σχέσεις μας έχουν ψυχρανθεί. Συγγενείς και άνθρωποι της οικογένειας με τους οποίους καλούμαστε να συνυπάρξουμε σε εορταστικά τραπέζια και να συμπλεύσουμε στις διαθέσεις μας, ώστε να αποφευχθούν οι προστριβές. Η αδιακρισία συγγενών όπως και η κριτική τους για τις επιλογές ή τον τρόπο ζωής μας, μπορεί να εγείρουν αντιδράσεις και να γεννήσουν μεγαλύτερες κόντρες και αποστάσεις.

Τα Χριστούγεννα είναι μία όμορφη περίοδος. Φρόντισε να περάσεις τις ημέρες σου αυτές να τις περάσεις με τους ανθρώπους που σε αγαπούν αληθινά και απέφευγε οτιδήποτε σε στεναχωρεί και σε πληγώνει. Μην ξεχνάς πως η εικόνα δεν αντικατοπτρίζει ποτέ την αλήθεια και όλοι έχουμε προβλήματα που προσπαθούμε να ξεχάσουμε, δίνοντας περισσότερο χώρο στην αισιοδοξία, την ελπίδα, τη χαρά! Μπορείς να κάνεις τα Χριστούγεννα αυτά τα καλύτερα της ζωής σου!

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑