Χαίρε, Γυναίκα!

Χαίρε, Γυναίκα!

Εσύ, που όπου κι αν βρίσκεσαι, εκπέμπεις αγάπη και αποδοχή. Που η παρουσία σου έχει φροντίδα, ισορροπία, εξέλιξη, δημιουργία, χαρά και αρμονία!

 

Χαίρε, Γυναίκα!

Εσύ, που από την αρχή της συνειδητής ζωής σου αγάπησες το φύλο σου και τη θηλυκότητα σου. Που μέσα απ’ αυτά είδες ευλογία και δύναμη και με τη στάση σου βοήθησες κι άλλα κορίτσια – γυναίκες να νικήσουν τους φόβους και τις ανασφάλειες τους και να συνειδητοποιήσουν το μεγαλείο που τους χαρίστηκε.

 

Εσύ, που αποφάσισες να καλλιεργείς τον εαυτό σου, τους τρόπους σου και τις συμπεριφορές σου για να ταιριάζουν με τη φύση σου και για να ανοίξεις δρόμους στη ζωή σου με αγώνα, γλυκύτητα, ευγένεια και σεβασμό.

 

Χαίρε, Γυναίκα!

Εσύ, που μπήκες στον επαγγελματικό στίβο με την προσωπικότητα σου και τις γνώσεις σου για να προσφέρεις τη θηλυκή σου σκέψη, την καινοτομία, την αλλαγή προς όφελος όλων, την αρμονία και το χαμόγελο.  Που γίνεσαι το μέσον για να δημιουργηθούν επαγγελματικοί δεσμοί αλληλοϋποστήριξης και προσφοράς, εξέλιξης και αμοιβαίας συμπαράστασης και ενθάρρυνσης.

 

Εσύ, που χαίρεσαι να βλέπεις τους άλλους γύρω σου να προχωρούν, να προοδεύουν, να πλουτίζουν και να χαίρονται. Που χειροκροτείς με ενθουσιασμό  για ό,τι όμορφο ή έξυπνο ή πρωτοποριακό σκέφτηκε και υλοποίησε κάποιος. Γιατί έχεις δει και σένα να πετυχαίνεις και να ξεχωρίζεις άλλοτε σε μικρά και άλλοτε σε μεγάλα και ξέρεις τι κόπο, τι θυσίες και τι προσπάθεια κρύβει κάθε επιτυχία.

 

Εσύ, που δεν κατακρίνεις τους άλλους για το πού βρίσκεσαι στη ζωή, αλλά ξέρεις ότι όλα είναι δικές σου επιλογές. Που μαθαίνεις από τα λάθη σου και έχεις το κουράγιο και τη σωφροσύνη να κάνεις καινούργια ξεκινήματα και να δοκιμάζεις νέες διαδρομές, όσο κι αν φαίνονται δύσκολες ή απαιτητικές.

 

Χαίρε, Γυναίκα!

Εσύ, που στις σχέσεις σου ξέρεις ότι ο άντρας δεν είναι αντίπαλος. Ούτε λάφυρο για κατάκτηση. Ούτε ανόητος για να τον ‘καταφέρεις’ και να τον ‘χειριστείς’ και να τον αλλάξεις. Ούτε μπαστούνι για να στηρίξεις επάνω τη ζωή σου. Ούτε χρηματοκιβώτιο ανοιχτό για να το λεηλατήσεις.

 

Χαίρε, Γυναίκα!

Εσύ, που έχεις την ικανότητα να αναγνωρίσεις τα χαρίσματα του, την αλήθεια του, τη δύναμη του και τα τρωτά του, τους στόχους του και τα όνειρα του και να αξιολογήσεις αν ταιριάζουν με τα δικά σου. Γιατί  ξέρεις ότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ισορροπημένη και ισότιμη σχέση χωρίς παιχνίδια εξουσίας, ελέγχου και επιβολής. Γιατί οι σχέσεις που εσύ ψάχνεις είναι αυτές που θα βοηθήσουν και τους δύο να εξελιχθείτε και να εκφράσετε τον καλύτερο σας εαυτό.

 

Χαίρε, Γυναίκα!

Εσύ, που είσαι απόλυτα υπεύθυνη για το σώμα σου. Που το χαίρεσαι και το προσφέρεις στο σύντροφο σου, έχοντας τον έλεγχο και την ευθύνη της προστασίας του. Που μαθαίνεις το σύντροφο σου πώς να το σέβεται κι εκείνος. Και που κρατάς τις ιδιωτικές σας  στιγμές για σένα, γιατί μόνο εσένα αφορούν.

 

Χαίρε, Γυναίκα!

Εσύ, που αξιώθηκες να γίνεις μητέρα συνειδητά, γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη σου ευθύνη από δω και πέρα. Που είσαι ‘εκεί’ για το παιδί σου με όλο σου το είναι και όλες σου τις αισθήσεις, για να το στηρίξεις στα βήματα του, να το κάνεις υπεύθυνο και αυτόνομο, να του δώσεις την ελευθερία που χρειάζεται για να εξελιχθεί και να γίνει υπεύθυνο αλλά και για να του βάλεις το όριο που είναι απαραίτητο για την ασφάλεια του, με ήρεμο κι ευγενικό τρόπο και με σεβασμό στην ατομικότητα του.

 

Εσύ, που αναθρέφεις την κόρη σου και το γιο σου για να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στον εαυτό τους και στην κοινωνία. Που τους εμφυσάς αξίες, που βάζεις γερά θεμέλια, που τους μαθαίνεις ότι στη ζωή παίρνεις αλλά οφείλεις και να δώσεις, να προσφέρεις, που τους διδάσκεις αξιοπρέπεια μέσα στην οικογένεια, στο σχολείο τους, στις σχέσεις τους, στην κοινωνία.

 

Εσύ, που έχεις συνειδητοποιήσει ότι τα παιδιά σου είναι πιο μπροστά από την εποχή σου, γι΄ αυτό δε διστάζεις να ζητήσεις τη βοήθεια ειδικών για να σε στηρίξουν στη διαπαιδαγώγηση τους και στην αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών.

 

Εσύ, που όταν παιδιά σου ενηλικιωθούν, όσο κι αν σου είναι δύσκολο, θα πάρεις την απόφαση να  τα σπρώξεις από τη φωλιά για να ανοίξουν τα δικά σου φτερά και να πετάξουν στον κόσμο των δικών τους ονείρων.

Κι όταν αργότερα κάνουν τις δικές τους οικογένειες, έχεις τη σοφία να πάρεις τη δεύτερη ή και τρίτη θέση στη ζωή τους, αφήνοντας χώρο για τους συντρόφους που θα επιλέξουν.

 

 

Χαίρε, Γυναίκα!

Εσύ, που μαθαίνοντας να προσφέρεις, ξέρεις ότι πρώτα οφείλεις να προσφέρεις σε σένα. Στην υγεία σου, στις ανάγκες σου, στην οικονομική σου ανεξαρτησία. Που έμαθες ότι πρώτα πρέπει να στηρίζεσαι σε σένα και μετά να στηρίζεις τους άλλους  και ότι αυτό δεν είναι εγωισμός αλλά σεβασμός του εαυτού σου και των άλλων.

 

Εσύ, που όποιες κι αν είναι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις σου βρίσκεις χρόνο για να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν και μέσα από αυτά συντροφεύεις τον εαυτό σου και νοιώθεις πληρότητα.

 

Χαίρε, Γυναίκα!

Εσύ, που τρέχεις άνετα πάνω στις δωδεκάποντες γόβες σου αλλά και πρόθυμα συνεχίζεις ξυπόλητη αν σε κουράσουν.

 

Να ξέρεις, σε θαυμάζω!

 

Γιατί ?

 

Γιατί ξέρεις ότι είσαι ο δυνατός κρίκος της κοινωνίας και χρησιμοποιείς τον καλύτερο σου εαυτό για να φτιάξεις έναν καλύτερο κόσμο για όλους!

 

 

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑