Οι ευχές μας έχουν κάτι να μας πουν!

Μέρες αρχής του χρόνου και μάλιστα φέτος έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί είναι και μέρες αρχής μιας ολόκληρης δεκαετίας.

Όλοι μιλούν και γράφουν για το πώς να βάλεις στόχους, προτείνουν ένα, δύο, τρία βήματα για επιτυχία κι αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα, γιατί για να φτάσεις εκεί σημαίνει ότι ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις.

‘Κι αν δεν ξέρω τι ακριβώς στόχους να βάλω για τη νέα χρονιά; Για τη νέα δεκαετία της ζωής μου; Και μόνο σα σκέψη φαίνεται λίγο βαρύ και φοβικό όλο αυτό. Κι αν δεν ξέρω τι θέλω; Πώς να προγραμματίσω μια ολόκληρη χρονιά; Πολλά επιθυμώ και όλα θέλω να υλοποιηθούν και μάλιστα γρήγορα.  Έκανα την ευχή να έρθουν όλα όπως τα θέλω. Αλλά μη με ρωτήσεις να σου πω συγκεκριμένα ποια θέλω πιο πολύ.’

Κι όμως ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και υπάρχει τρόπος να το βρεις! Πήγαινε πίσω στις αρχές των εορτών και ψάξε όλες τις ευχές που έδωσες, έστειλες, είπες, έγραψες. Εντόπισε τες με ευλάβεια και φροντίδα μία μία, συγκέντρωσε τες όλες μαζί και δες τι ευχήθηκες με την ψυχή σου στους φίλους και αγαπημένους σου. Εκεί θα βρεις την επιθυμία της καρδιάς σου.

Γιατί στους άλλους ευχόμαστε αυτό που εμείς θέλουμε και επιθυμούμε. Το θεωρούμε κάτι εκπληκτικό για εκείνους αυτό που τους ευχόμαστε και δε συνειδητοποιούμε ότι μιλάει η δική μας ανάγκη, ο δικός μας τρόπος σκέψης και η δική μας επιθυμία. Το κάνουμε συνεχώς αυτό. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας τους ‘για το καλό του’, για να φτιάξει τη ζωή του, να προχωρήσει, να ευτυχήσει, να αναπτυχθεί, να προοδεύσει. Ξέρουμε μια χαρά για όλους. Το βλέπουμε, είναι ολοφάνερο σε μας. Και δεν ακούμε τι λέμε. Δεν ακούμε το μέσα μας που φωνάζει και ζητά να ακουστεί από εμάς τους ίδιους.

Συμβουλεύουμε, κρίνουμε, σχολιάζουμε, έχουμε γνώμη για το καλό των άλλων και δεν μας ακούμε. Δεν ακούμε τι λέμε και τι σκεφτόμαστε για τη ζωή των παιδιών μας, των φίλων μας, των αγαπημένων μας, που είναι δικές μας προβολές στη δική τους ζωή. Όλες αυτές τις συμβουλές που δίνουμε αν τις γυρίσουμε σε μας, αν τις συνειδητοποιήσουμε, αν τις κάνουμε στόχους και τις υλοποιήσουμε, είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσουμε από το όνειρο και την ευχή, στο να ζούμε τη ζωή που επιθυμούμε και να νοιώθουμε πληρότητα και γαλήνη.

Και πίστεψε με, είναι ο καλύτερος και ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε τους αγαπημένους μας. Μέσα από το δικό μας παράδειγμα τους δείχνουμε ότι έχουν κι εκείνοι τη δύναμη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν τη ζωή που επιθυμούν.

Πάμε λοιπόν να ψάξουμε στις φετινές μας ευχές. Ας τις περισυλλέξουμε από τα social media, τα τηλεφωνήματα, τα μηνύματα, τις κάρτες που στείλαμε, τα λόγια που είπαμε στις αγκαλιές που δώσαμε. Κι ας  σκεφτούμε τι σημαίνει για μας η κάθε λέξη που χρησιμοποιήσαμε. Εκεί βρίσκεται η καρδιά μας, η βαθιά επιθυμία μας, η ιδανική ζωή μας.

Κι ας δεσμευτούμε με μας τους ίδιους να περάσουμε στο επόμενο βήμα, στη δράση με μεθοδικότητα, εστίαση και πίστη.

Γιατί μόνο έτσι λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης.

Γιατί μόνο έτσι ‘πιάνουν’ οι ευχές.

Γιατί μόνο έτσι γινόμαστε πρωταγωνιστές της ζωής μας.

Αυτό δε θέλουμε;  Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν!

Έτσι, του χρόνου τέτοια μέρα θα νοιώθουμε την ευτυχία που ευχηθήκαμε. Και στο τέλος της δεκαετίας θα νοιώθουμε ότι κερδίσαμε την κάθε μέρα μας, τη  ζωή μας, ότι εμείς είχαμε τα ηνία σε ό,τι κι αν συνέβη και ότι προσφέραμε στους δικούς μας ό,τι καλύτερο μέσα από το έργο μας.

Τι υπέροχο που ακούγεται!

Πάμε λοιπόν!

Καλή δύναμη, καλή προσωπική δέσμευση, καλή στρατηγική, καλή επιμονή, καλή δημιουργία!

Με πολύ φως και αγάπη!

Περισσότερα άρθρα της Έλενας Μεταξά Καλοφώνου, στη στήλη της Let’s play unplugged!

Featured photo by Konstantinos Eleftheriadis

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑