Το Λίκνο της Ζωής!

Πολύ συχνά ρωτώ του Coachees μου τη μαγική ερώτηση:

 

…τί είναι σημαντικό για εσάς?

 

Στις απαντήσεις τους βρίσκονται οι αξίες που οδηγούν τις αποφάσεις τους και διαμορφώνουν τη ζωή τους.  Το σύνολο των απαντήσεων δε χαράσει τον αξιακό τους χάρτη.

Χθες το βράδυ ξάπλωσα στο κρεβάτι και το μυαλό μου ως συνήθως ταξίδευε σε μέρη μαγική και έπλαθε ιστορίες. Όταν ο δημιουργικός οίστρος που με πιάνει κάθε βράδυ καταλάγιασε λίγο , έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση αυτή και …δεν μπόρεσα να την απαντήσω αμέσως κάτι που έκανε τα μάγουλα μου να κοκκινίσουν!

“Πως είναι δυνατόν να περιμένεις από τους ανθρώπους τους οποίους Coachάρεις να την απαντούν και εσύ δεν το κάνεις?” , είπα στον εαυτό μου, αλλά θα σας παρακαλέσω αυτό να μείνει μεταξύ μας!

Στην επόμενη προσπάθεια κάτι αναδύθηκε και γέλασα διότι όπως ήταν φυσικό για εμένα σημαντικό είναι ….η δημιουργία! Σιγά το νέο θα μου πείτε! Το ωραία ήρθε μετά, όταν προκλητικά με ρώτησα: “…και για ποιο λόγο η δημιουργία είναι σημαντική για εσένα?”

 

…διότι η δημιουργία για εμένα είναι το πιο κοντινό που θα μπορέσω να φτάσω στη ζωή μου, στο να φέρω στη ζωή μία ζωή!

 

..είπε μία φωνούλα βαθιά μέσα απο το κέντρο του σώματος μου και με άφησε άφωνο!

Εκείνη τη στιγμή άρχισε να παίζει μία ταινία στο μυαλό με στιγμές από όλη μου τη ζωή και συνειδητοποίησα ότι απλά ότι ό,τι και να έκανα ποτέ, ήταν ποτισμένο απο αστείρευτη δημιουργικότητα. Ακόμα και οι στιγμές βαρεμάρας ήταν γεμάτες δημιουργικούς τρόπους για να βαριέμαι!

Όταν βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση απόλυτης δημιουργικότητας, δεν υπάρχει τίποτα άλλο γύρω μου, η κούραση και τα προβλήματα εξαφανίζονται και ίσως το κεφάλι μου να φωτίζεται από ότι συμβαίνει μέσα μου! Το Αιώνιο Παιδί αφυπνίζεται μέσα μου και είναι αθεράπευτα περίεργο, εξερευνητικό και αμφισβητεί τα πάντα! Φυσικά δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να μην δεν γίνεται ότι βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο επίκεντρο του δημιουργικού τρανς!

Τα έργα μου είτε ήταν ιστορίες και κείμενα, είτε πιάτα, είτε marketing concepts, είτε DIY κατασκευές τα έχω σαν παιδιά μου! Είναι μέρη του εαυτού μου!

Όντας ευλογημένος τα τελευταία χρόνια να ζήσω απο κοντά τις δύο εγκυμοσύνες της Νικης, μέ έχει συγκλονήσει το γεγονός ότι απο το πουθενά, δημιουργείται μία ζωή, η οποία θρέφεται και ωριμάζει ταυτόχρονα με την ωρίμανση των γονέων, οι οποίοι και αυτοί στους 9 μήνες αλλάζουν και αναγεννιούνται για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο νέο τους ρόλο.

Τη στιγμή δε που αντίκρυσα για πρώτη φορά το γιο μας τα “σημαντικά” για εμένα, απλά άλλαξαν μέσα σε λίγες μόνο στιγμές και το ίδιο περιμένω να συμβεί σε λιγους μήνες και με την κόρη μας! Ξάφνικά 2 άνθρωποι που δεν γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον, αποκαλυπτόμαστε και ξέρουμε ότι ο ένας είναι καθρέπτης του άλλου! Αυθεντική μαγεία της ζωής! 

Πως να είναι άραγε για το νεογνό να αντικρύζει για πρώτη φορά τους γονείς του?

Για εμένα ήταν η πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής μου πάντως!

Φανταστείτε τώρα ένα αισθητηριακό ερέθισμα απο το περιβάλλον να μπαίνει στον εγκέφαλο μαζί με πολλά άλλα ερεθίσματα και προλαβαίνοντας τα υπόλοιπα να πηγαίνει και να ταιριάζει με ένα κομμάτι εμπειρίας που είναι ήδη εκει και η ένωση αυτή, αφού γονιμοποιήσει την εμπειρία, το αποτέλεσμα της να αναπτύσσεται και να τρέφεται με το πέρασμα του χρόνου στη μήτρα του εγκεφάλου. Να τρέφεται μέχρι που δημιούργημα και δημιουργός να είναι έτοιμοι για γέννηση και ανα-γέννηση αντίστοιχα!

Μου αρέσει να απαντώ σε όσους γκρινιάζουν ότι καθυστερούν πολύ να κάνουν πράγματα ότι όπως και στη εγκυμοσύνη έτσι και και εδώ το “παιδί” τίκτεται όταν είναι έτοιμο.

Για να μην ωριμάζει ακόμα μία ιδέα ή ένα δημιουργήμα υπάρχει λόγος ακόμα και αν δεν είναι προφανής.

 

 

 

 

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑