Τι αφορά η δέσμευση των εργαζομένων;

Σε όλες τις εταιρίες λίγο πολύ υπάρχουν ειδικοί χώροι όπου οι εργαζόμενοι φυλάνε τα προσωπικά τους αντικείμενα. Έτσι λοιπόν ένα πρωί σε μια εταιρία παρατήρησα ένα ντουλάπι όπου αποθήκευαν τα πράγματά τους, το οποίο έγραφε πάνω διάφορα ονόματα. Και σκεφτόμουν «σε ποιόν ανήκει άραγε αυτό το ντουλάπι; Πόσοι άνθρωποι ήρθαν και πόσοι έφυγαν ώστε να αλλάξει τόσα ονόματα; Τι είναι αυτό που τους κρατάει και τι τους απομακρύνει από ένα εργασιακό περιβάλλον;».

Πολλές φορές θα ακούσουμε να μας μιλάνε για το customer loyalty και το πώς μπορεί ένας πελάτης να μείνει πιστός σε μια εταιρία. Τι γίνεται όμως με το employee loyalty ή αλλιώς employee engagement; Δέσμευση των εργαζομένων υπάρχει όταν δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε ο εργαζόμενος να δεσμεύεται με τους στόχους και τις αξίες της εταιρίας με κίνητρο να συμβάλει στην οργανωτική επιτυχία. Η δέσμευση των εργαζομένων είναι μια προσέγγιση στο χώρο εργασίας που διαφέρει από την εργασιακή ικανοποίηση, όμως σίγουρα η μια αποτελεί προϋπόθεση της άλλης.

Ένας αφοσιωμένος υπάλληλος νοιάζεται για το έργο του και για την απόδοση της επιχείρησης και θέλει να αισθάνεται ότι οι προσπάθειές του θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Η αφοσίωση αποτελεί γενικά μια εσωτερική κατάσταση του νου: σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά, που συνδέει την προσπάθεια εργασίας, τη δέσμευση και την ικανοποίηση σε έναν υπάλληλο. Η δέσμευση των εργαζομένων βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την ακεραιότητα, την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ ενός οργανισμού και των μελών του. Πρόκειται για μια προσέγγιση που αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην οργανωτική και ατομική απόδοση, την παραγωγικότητα και την ευημερία.

Ένας “αφοσιωμένος υπάλληλος” είναι αυτός που απορροφάται πλήρως και ενθουσιάζεται για το έργο του και παίρνει έτσι θετικές ενέργειες για την προώθηση της φήμης και των συμφερόντων του οργανισμού. (Wikipedia). Η δέσμευση ενός υπάλληλου σημαίνει να σηκώνεται το πρωί και να σκέφτεται: “Ξέρω τι πρόκειται να κάνω σήμερα. Έχω κάποιες υπέροχες ιδέες για το πώς να το κάνω πραγματικά καλά. Ανυπομονώ να δω την ομάδα και να τους βοηθήσω να λειτουργήσουν καλά σήμερα “.

Η αφοσίωση των εργαζομένων επίσης σημαίνει να θέλουν να προσφέρουν ιδέες και να εκφράσουν απόψεις που λαμβάνονται υπόψη και ανταμείβονται. Πρόκειται για τους υπαλλήλους που αισθάνονται υπερηφάνεια και αφοσίωση που εργάζονται για την εταιρία τους ενώ ταυτόχρονα είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της εταιρικής εικόνας προς τα έξω.

Επίσης όταν μια εταιρία πετυχαίνει την αφοσίωση των εργαζομένων της, ταυτόχρονα πετυχαίνει μειωμένο ποσοστό ασθενειών – απουσιών, μείωση των ποσοστών ατυχημάτων, λιγότερες συγκρούσεις και παράπονα, αύξηση της παραγωγικότητας.

Τι δεν σημαίνει αφοσίωση των εργαζομένων!

Η δέσμευση των εργαζομένων δεν μπορεί να επιτευχθεί με μια τυπική προσέγγιση εκ μέρους της διοίκησης, που υπολογίζει τους εργαζόμενους σαν αριθμούς (αγνοώντας τις απόψεις, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους) και προσπαθεί με χειριστικό τρόπο (απειλές, δημιουργία ενοχών κλπ.) να τους πείσει να πορευτούν με τους στόχους της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται πολύ γρήγορα τις προσπάθειες αυτές και είτε θα απογοητευτούν ή θα καταλήξουν να είναι αδιάφοροι.

Συνεπώς, η διοίκηση καλό είναι να θυμάται ότι οι υπάλληλοι οδηγούν στην παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας και αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη ικανοποίηση του πελάτη και σίγουρα αύξηση των πωλήσεων και των κερδών στην εταιρεία.

Ένας αφοσιωμένος υπάλληλος οδηγεί σε καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα και ταυτόχρονα είναι σε θέση να βελτιώσει τη δική του αίσθηση ευημερίας. Για αυτό το λόγο αξίζει να χτιστεί ένα δυνατό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης που θα αναγνωρίσει στον εργαζόμενο τις ικανότητές του και τον τρόπο με τον οποίο η δουλειά του έχει συμβάλει στη συνολική απόδοση της επιχείρησης, δίνοντάς του τη δύναμη να συνεχίσει να προσφέρει το καλύτερο που μπορεί για την εταιρία του.

Παπαδάκη Ελένη

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Life Coach, γενική γραμματέας του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching &Mentoring Ελλάδος-HCCMA

Περισσότερα άρθρα από την Ελένη μπορείτε να διαβάσετε εδώ

One thought on “Τι αφορά η δέσμευση των εργαζομένων;

Add yours

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑