Παίξε την Παρτίδα της Ζωής σου!

Πριν ξεκινήσω να πώ για τις κυρίες που με διαβάζουν ότι τα balls δεν χρειάζεται να είναι πραγματικά!  Το τσαγανό δεν κοιτά φύλα, φυλές & φύλλα!

Do more of what you believe you deserve!

….και φτάνει λοιπόν αυτό το σημείο της ζωής μας όπου στο κεφάλι μας καρφώνεται η ιδεά ότι τελικά είμαστε μάλλον οι πιο άτυχοι άνθρωποι αυτού κόσμου διότι στη ζωή μας συνέβησαν κατά τύχη διάφορα πράγματα που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε και λόγω αυτών όλα είναι μάταια και η τύχη μας προκαθορισμένη.

Βέβαια σε αυτό το τελευταίο δεν θα διαφωνίσω και πολύ, διότι μάλλον η τύχη όσων σκέφτονται έτσι είναι προκαθορισμένη …όχι όμως από τις συγκυρίες, αλλά λόγω του ότι πιστεύουν ότι είναι έρμαιο των τυχαίων καταστάσεων που τους συνέβησαν…

Άν θα έλεγα ότι έχω ένα βίτσιο στη ζωή μου αυτό θα ήταν να ακούω και να διαβάζω τις ιστορίες της ζωής άλλων ανθρώπων. Αγαπώ να μαθαίνω πως τα κατάφεραν ή ακόμα καλύτερα, πως δεν τα κατάφεραν και τι θα έκαναν για να το αλλάξουν. Πώς αντιμετώπισαν τις δυσκολίες που σε όλους τυχαίνουν κλπ.

Στις εκατοντάδες επιτυχημένες ιστορίες ζωής που διάβασα και άκουσα, αναγνωρίζω ένα μοτίβο συμπεριφοράς που πιστεύω ότι είναι σημαντικό συστατικό της συνταγής της επιτυχίας: τη δύσκολη ζωή και κυρίως σε μικρή ηλικία.

Τελευταία, παίζει στην τηλεόραση μία διαφήμιση μίας εταιρείας με προϊόντα ζύμης η οποία περιγράφει την ιστορία του ιδρυτή της, από τότε που πούλαγε μερικές πίτες για να βγάζει τα προς το ζην μέχρι και σήμερα που έχει δημιουργήσει έναν κολοσσό! Συγκλονιστική ιστορία!

Μιλούσα πρίν χρόνια με έναν απίστευτα επιτυχημένο επιχειρηματία με μυθική ζωή και τον ρώτησα για τη στάση του απέναντι στη ζωή. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν ότι τα παιδικά του χρόνια ήταν ίσως ότι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κανείς. Είχαν ορφανοτροφεία, είχαν περιπλάνηση στο δρόμο, ουσίες και εκμετάλλευση , αλλά τελικά κατάφερε να γίνει πολύ πολύ ευκατάστατος και με μία ευτυχισμένη οικογένεια, ενώ σήμερα στη 6 προς 7η δεκαετία της ζωής του, κάνει το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα που είναι να σπουδάσει!

Κάνοντας μία παρένθεση εδώ, θέλω να συνδέσω αυτή την ιστορία με αυτό εδώ το άρθρο και να σας πώ ότι από αυτόν τον άνθρωπο δεν άκουσα ποτέ μα ποτέ την κουβέντα, κάνε αυτό που σου λέω! Αν και μάλλον, έχει κερδίσει κάθε δικαίωμα να τη λέει! Αντιθέτως, τον  άκουσα να μιλά για εκείνον και το τι αυτός έκανε για να πετύχει, προτρέποντας με να κρατήσω, από αυτά που λέει, ότι μου κάνει στην πορεία για το δικό μου όραμα!

Απεριόριστος σεβασμός και μόνο σε αυτόν τον άνθρωπο!

Δεν το έβαλε ποτέ κάτω και κάθε φορά που του συνέβαινε κάτι κακό, αισθανόταν απέραντη ευγνωμοσύνη  που μπορούσε να αναπνέει και να έχει άλλη μία ευκαιρία να προσπαθήσει. Πάντοτε είχε στο μυαλό του ξεκάθαρο το τί ήθελε να πετύχει στη ζωή του και αυτό αισθανόταν ότι τον καθοδηγούσε σε ότι και αν έκανε, αυτόματα. Σαν να είχε έναν φύλακα άγγελο δίπλα του να του φωτίζει εκείνες τις ευκαιρίες που θα τον έφερναν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του. Επίσης, μου τόνισε ότι δεν φοβόταν να προσπαθεί ξανά και ξανά αλλά είχε έναν κανόνα:

 

Να μην κάνει ποτέ το ίδιο λάθος!

 

Το μοτίβο αυτό λίγο ή πολύ είναι παρόν στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων της επιτυχίας ή αριστείας ακόμα και αν είναι πολύ καλά κρυμμένο πίσω από φαινομενικές ευκολίες, όπως μία καλή οικονομική κατάσταση ή πισω από την ύπαρξη μίας επιχείρησης στην οικογένεια. Εμπόδια όπως οι προσδοκίες και ένας επιτυχημένος πρόγονος, τις περισσότερες φορές έχουν μεγάλα και κοφτερά δόντια αλλά τα κρύβουν καλά…

Δεν είναι λοιπόν, τα χαρτιά που μας μοιράστηκαν στην παρτίδα της ζωής μας που κάθορίζουν το αποτέλεσμα, αλλά το τί κάνουμε εμείς με αυτά!

 

Σε αυτή, έχουμε δύο ξεκάθαρες επιλογές:

είτε, να κρυφτούμε πίσω απο συμβάντα που θα τα ταμπελοποιήσουμε ως “άσχημα” και θα τα χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογίες για να δικαιολογήσουμε τις όποιες περιοριστικές μας πεποιθήσεις που μας ωθούν στην παραίτηση από τη διεκδίκηση των ονείρων μας,

είτε να κοιτάξουμε κατάματα ότι μας συμβαίνει και να αποφασίσουμε να το γυρίσουμε με κάθε κόστος, ονομάζοντας τα προκλήσεις!

Είναι θέμα προσωπικής απόφασης, όσο και σας ακούγεται υπερβολικό αυτό! Κάπου, κάπως, κάποτε κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούν, δεν αξίζουν, δεν του αξίζει να έχουν ό, τι βαθιά επιθυμούν μέσα τους. Αυτή η απόφαση ήταν τόσο βαθιά , (ήταν όρκος για την ακρίβεια), που υποσυνείδητα πλέον, καθορίζει κάθε μα κάθε επιλογή τους!

Έχετε βρεθεί ποτέ στο σημείο να κάνετε εκείνη τη διατροφή ευλαβικά και μόλις πλησιάζετε στο στόχο των κιλών που έχετε βάλει , επιτέλους …. με έναν μαγικό τρόπο βάζετε όσα έχετε χάσει και λίγα παραπάνω?

Ή μήπως, μετά πολύ περιπέτεια και βαρέλια δάκρυα στην προσωπική σας ζωή βρίσκεται το ιδανικό ταίρι σας και ενώ όλα πηγαίνουν καλά, κάνετε (ο ένας ή και οι δύο ότι περνά από το χέρι σας για να χαλάσετε αυτή τη σχέση… διότι είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή …μέχρι που το καταφέρνετε?)

Παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν αρκετά, αλλά αυτά τα δύο είναι τα πιο κλασσικά παραδείγματα του φαινομένου που λέγεται φόβος της επιτυχίας! Και έρχεται πακετάκι με μία δακρύβρεχτη ιστορία απο μπόλικο δράμα, υπερβολικές ερμηνίες και κάπου απο πίσω μία ή και περισσότερες απο τις πεποιθήσεις που ανέφερα παραπάνω. Στην παρτίδα της ζωής, η παραπάνω στρατηγική, οδηγεί σε προβλήματα…

(Διαβάστε εδώ ένα σχετικό άρθρο για τον Φόβο της Επιτυχίας απο την Ελένη Παπαδάκη)

Έχετε φανταστεί τι θα γινόταν αν την ώρα που αυτή η φωνούλα στο κεφάλι σας σας έλεγε με μανία και ειρωνία ότι δεν μπορείτε, ότι δεν σας αξίζετε να έχετε ότι γουστάρετε, μία άλλη φωνούλα της έλεγε “σκάσε” και έλεγε δεκάδες λόγους γιατί μπορείτε, τι θα συνέβαινε?

Σας το προτείνω!

Αυτη τη στιγμή όλοι βρισκόμαστε μπροστά σε μία απόφαση. Μία απόφαση σχετική με το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να έχουμε ό,τι ποθούμε! Όποια απόφαση και αν λάβετε, έγω προκλητικά αλλά με πολύ αγάπη, σας προτρέπω …να κάνετε όσο περισσότερο μπορείτε από αυτό που επιλέξατε!

Είτε αποφασίσατε ότι μπορείτε και αισθάνεστε καλά και δυνατοί,  είτε αποφασίσατε ότι δεν μπορείτε και δεν αξίζετε και αισθάνεστε βυθισμένοι στο προσωπικό σας δράμα …με πολύ αγάπη σας εύχομαι να κάνετε και έχετε περισσότερο και περισσότερο από αυτό που αποφασίσατε διότι …έσεις ξέρετε τι σας αξίζει πραγματικά!

Do more of what you believe you deserve!

 

Παναγιώτης

 

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑