Σκεπτομορφές… Φτιάξε τις δικές σου!

Περνάς μία δύσκολη περίοδο στη ζωή σου; Μήπως μετράς ήδη πολλές δύσκολες περιόδους ; Μήπως νιώθεις ότι δεν πάει άλλο; Μήπως νιώθεις υπεύθυνη/ος για το «χάλι» σου;

Καλά κάνεις! Έτσι είναι!

 

Δεν πάει πολύς καιρός που έμαθα για τις σκεπτομορφές… Μου άρεσε πολύ η λέξη! Σκεπτο-μορφές… Η αλήθεια βέβαια για μένα  δεν ήταν αρχικά τόσο ευχάριστη. Οι σκεπτομορφές είναι το διανοητικό μας αποτύπωμα μέσα από ένα σύνολο σκέψεων. Και επειδή οι σκέψεις μας έχουν υλικότητα, καθίσταται σαφές ότι δεν χάνονται στον χώρο. Αφήνουν το αποτύπωμα τους. Και αν είναι θετικές, θετικό και το αποτύπωμα. Κάθε φορά, όμως,  που γεμίζουμε με αρνητικά συναισθήματα, δημιουργούμε άθελά μας κάποιες μορφές σκέψεων που μας «κατσικώνονται» για τα καλά.

Πριν από λίγο καιρό χρησιμοποιούσα λέξεις καταστροφή …όπως : Είμαι πτώμα, Θα πεθάνω, Δεν πάει άλλο, Αχ! Θα σκάσω σήμερα! , Είμαι άφραγκη, είμαι ηλίθια,  είμαι μαλάκας, είμαι ανεγκέφαλη, είμαι απροσάρμοστη, είμαι …είμαι …είμαι και δίπλα πάντα ένα επίθετο- πυροβολισμός!

Όταν πρωτο-γνώρισα την θετική ενέργεια αντιλαμβάνεστε πως αναφώνησα : Γελοιότητες! Είναι δυνατόν; Αν ήταν έτσι, όλοι θα ήμασταν ευτυχισμένοι και πλήρεις! Είπα , είπα, και οι δυσκολίες συνεχίζονταν… Η μία μετά την άλλη, η μία πάνω στην άλλη, η μία μέσα στην άλλη… Ώσπου είπα το απίθανο:  Αν;;;; Αν όντως είναι αλήθεια; Αν όντως υπάρχει ένας τρόπος και μια δύναμη μέσα στην σκέψη μας, που να μας ενθαρρύνει να βιώνουμε με θετικότητα τα πάντα στη ζωή; Αν η πίστη στον Θεό δεν είναι άλλο από το να πιστεύεις και να έχεις εμπιστοσύνη στο καλύτερο;

Γνώρισα την Αναστασία. Αμέσως διέκρινα μια λάμψη και ένα φως εσωτερικό μέσα της. Φεγγοβολούσε λουσμένη μέσα στο φως της. Η γλυκιά της αύρα με καλούσε κοντά της. Ολοένα και συχνότερα μιλούσαμε για τη ζωή. Για την δύναμη που έχει η ψυχή , το σώμα και το μυαλό! Μαζί της μαθαίνω πώς είναι να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και το Σύμπαν.

Οι δυσκολίες στην ζωή μου δεν έχουν φύγει. Υπάρχουν. Αλλά εγώ δεν κάνω πια αρνητικές σκέψεις για μια μεγάλη φυγή ή λιποταξία… Λέω είμαι εδώ και όλα θα γίνουν με τον καλύτερο τρόπο! Αναλαμβάνω την ευθύνη να είμαι εδώ και να σκέφτομαι θετικά. Και επειδή ποτέ δεν υπήρξα υπέρμαχος του μπούλινγκ της θετικής ενέργειας , πραγματικά το θεωρώ μπούλινγκ σε έναν κόσμο με προβλήματα οξύτατα, δεν έχουμε ανάγκη ένα δεύτερο κύμα χίπηδων. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε την δύναμη που υπάρχει στο μυαλό μας. Φτιάχνω τις δικές μου σκεπτομορφές σημαίνει ζωγραφίζω τον κόσμο με θετικά χρώματα. Σαν να υπάρχει ένας ζωγράφος που δρα επανορθωτικά σε όλα όσα μας έχουν μάθει λάθος.

Αγαπημένε μου συνάνθρωπε και αναγνώστη,

Όταν ξυπνάς το πρωί, να θαυμάζεις τον κόσμο, σαν να είναι η πρώτη φορά. Όταν εργάζεσαι και αγχώνεσαι, στείλε αγάπη και δύναμη στον εαυτό σου. Όταν πηγαίνεις στο σπίτι, βγάλε τα ρούχα σου και περπάτησε για λίγο ξυπόλητη/ος , τώρα που είναι καλοκαίρι. Όταν αγκαλιάζεις τα παιδιά σου μύρισε τα και σφίξε τα πάνω σου! Όταν δεν γουστάρεις να κάνεις δουλειές, άνοιξε την πόρτα και πάρε αέρα!  Όταν δεν σε ικανοποιεί η ζωή σου και η σχέση σου, φτιάξε τις δικές σου σκεπτομορφές  για το πώς θα την ήθελες. Για το πώς την θέλεις!  Φτιάξε τις δικές σου σκεπτομορφές αγάπης! Και μην ξεχνάς την ευγνωμοσύνη! Ο Δημιουργός σου είναι περήφανος που ζεις, αναπνέεις και τον δοξάζεις! Δεν είναι εύκολο να ζεις… Μπράβο σου!!!

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑