Ο Ήρωας της διπλανής πόρτας…

Τις τελευταίες εβδομάδες ζούμε στιγμές τέτοιες που απαιτούν τη δημιουργία “Ηρώων” ή Ηρωικών προτύπων, για να αντισταθμιστεί στο μυαλό η έντονα αρνητική διάθεση που μπορεί να δημιουργείται από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό και αποδεκτό. Το μυαλό μας είναι ένας σπουδαίος μηχανισμός προστασίας για εμάς. Όταν αυτό που θα βιώσουμε μέσω των 5 αισθήσεων μας, καταχωρηθεί ως απειλή για εμάς το μυαλό αυτομάτως στήνει μία ολόκληρη πραγματικότητα για να μας προστατεύσει έως ότου είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την αλήθεια και να κάνουμε κάτι με αυτή…

Έχετε βάλει νοερά ποτέ τον εαυτό σας στη θέση αγαπημένου σας ήρωα ή ενός ανθρώπου που έχει εξιδανικεύσει στο μυαλό σας? Αν δεν το έχετε κάνει , κάντε και παρατηρήστε τί συμβαίνει μέσα σας, αν το έχετε κάνει, πάρτε μία στιγμή και επαναφέρετε την ενθύμηση της τώρα στο μυαλό σας, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας, καθώς έχετε μπεί στα παπούτσια ή την κάπα του ήρωα σας και βιώνεται ότι βιώνει…

Και καθώς βιώνεται μία εμπείρια μέσα από το προστατευτικό μανδύα …η δική μου ερώτηση είναι:

Επιλέξατε υπερήρωα ή ήρωα?” 

 

Ενημέρωσου για τη δράση Mind AntiVirus και ανακάλυψε τον Ήρωα που κρύβεις μέσα σου!

Ποιά είναι η διαφορά που τελικά κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο αυτές ηρωικές φιγούρες?

…η ίδια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε ένα όνειρο θερινής νυκτός και σε ένα όραμα… Το όραμα υποστηρίζεται απο πράξεις, γεγονότα και είναι πραγματικό και υλοποιήσιμο, ενώ το όνειρο θερινής νυκτός βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας!

Έτσι λοιπόν, ο υπερήρωας είναι κατασκέυασμα κάποιας ταινίας ή ενός κόμικ και βρίσκεται στο μυαλό του δημιουργού του. Δυστυχώς οι υπερδυνάμεις του δεν είναι υπαρκτές, αλλά αποκύημα ενός δημιουργικό μυαλού.

Ο ήρωας όμως ποιός είναι ο ήρωας…?

Ανακάλυψε τον ήρωα που κρύβεις μέσα σου δηλώνοντας συμμετοχή στο Mind AntiVirus Project κάνοντας 2 δωρεάν συνεδρίες NLP Coaching! 

Ο ήρωας είναι κάποιος ο οποίος  κάνει κάτι σπουδαίο. Και η ουσία είναι στο “κάνει” και όχι στο “σπουδαίο”, διότι η πράξη και η δράση είναι σπουδαίες από μόνες τους, ανεξαρτήτου αποτελέσματος! Ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι το προσδοκόμενο, στη ζωή δεν υπάρχει αποτυχία, παρά μόνο ανατροφοδότηση. Μία μη επιτυχημένη προσπάθεια θα είναι ζημιογόνα μόνο αν την αφήσουμε να περάσει και να χαθεί, δίχως να μάθουμε κάτι από αυτή και να πράξουμε διαφορετικά την επόμενη φορά.

Η έννοια της σπουδαιότητας είναι μία καθαρά υποκειμενική έννοια, διαφορετική για τον καθένα μας. Είναι συγκριτική , αλλά με υγιή τρόπο, συγκρινόντας μόνο εμάς με εμάς και τα πεπραγμένα μας.

Ο κάθε άνθρωπος διαβαίνει ένα διαφορετικό μονοπάτι ζωής απο τον διπλανό του και κάθε μονοπάτι έχει τις προκλήσεις του. Διαφορετικές μεν, αλλά σημαντικές για τον εκάστοτε άνθρωπο στο εκάστοτε μονοπάτι.

Μερικές στιγμές τα μονοπάτια αυτά τέμνονται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα τώρα ή και ποτέ, ενώ ενίοτε συμβαίνει ένα εξωτερικό γεγονός το οποίο επηρεάζει όλη την περιοχή στην οποία όλα τα μονοπάτια είναι χαραγμένα, επηρεάζοντας τα συνολικά. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποια επηρεαστούν λιγότερο και κάποια περισσότερο η το ποτάμι της ζωής δεν σταματά ποτέ να κυλά….!

Αν κάποια μονοπάτια πάθουν μεγάλες ή μικρές ζημιές… υπάρχουν δύο μεγάλες παγκόσμιες αλήθειες στη ζωή: η μία είναι ότι η ζωή συνεχιζεται ότι και να γίνει και η άλλη είναι ότι η μοναδική σταθερά της ζωής είναι η αλλαγή και είναι όσοι περπατούμε στα μονοπάτια μας να τις αγκαλιάσουμε, να τις αποδεχτούμε και να τις κατανοήσουμε, ενώ παράλληλα κάνουμε το πρώτο βήμα για τη συνέχιση της ζωής μας ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε που θα μας βγάλει…

Εδώ θα αφήσω μία προκλητική ερώτηση….

…μέχρι τώρα γνωρίζατε…. ή νομίζατε ότι γνωρίζατε…ενώ απλά προσδοκούσατε?

κάθε απάντηση που θα αναδυθεί είναι οκ και σας προτείνω να την αφουγκραστείτε…

Μέχρι τότε… ας μιλήσουμε για τον πόνο που συχνά συνδέεται με την αλλαγή…

“Καλά ρε φίλε αφού όσες φορές και να προσπάθησα να αλλάξω …. η αλλαγή πονάει σιγά-σιγά μην ξαναπροσπαθήσω…εδώ ακόμα δεν έχω καταφέρει να ξεπεράσω τον πρώην μου?” μου είχε κάποτε σε μία συνεδρία μία Coachee μου.

Η λύση είναι απλή, μπορείτε να συνεχίσετε να κρατιέστε κρεμασμένοι/ες επάνω από μία παλιά ανάμνηση για να γεμίσετε εσωτερικά κενά, βοηθώντας την κατάσταση με Nutella και πιτόγυρα… ή να αγκαλιάσετε την αλλαγή και το νέο διότι σε επομενο άρθρο, θα διαπιστώσετε ότι τελικά η αλλαγή όσο επίπονη και αν φαντάζει… έχει δομή και βήματα που μπορούν να την κάνουν πολύ πιο βατή! Υπομονή!

Και ναι, όσο σοκαριστικό και αν ακούγεται: η αλλαγή φαντάζει επίπονη, δεν είναι!

Αυτό που συγχέεται με την αλλαγή είναι η αντίσταση σε αυτή! Η αντίσταση πονά, όχι αλλαγή!

 

Ο Ήρωας της διπλανής πόρτας…

Ήρωας λοιπόν είναι αυτός ο οποίος παίρνει την απόφαση να σηκωθεί μία φορά περισσότερη από όσες η ζωή ή οι επιλογές του σε αυτή, τον σωριάζουν κατάχαμα!

Ήρωας είναι αυτός που συνεχίζει να διαβαίνει το μονοπάτι του, ενώ την ίδια στιγμή το δημιουργεί, όσο  το ζεί!

Ήρωας είναι αυτός που σήμερα, το μόνο που μπόρεσε να κάνει είναι απλά να ανασάνει και είναι οκ!

Ήρωας είναι αυτός που βρήκε τη δύναμη να ζητήσει βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει?

Ήρωας ή H.E.R.O. είμαι εγώ και εσύ που διαβάζεις και σκέφτεσαι να κάνεις κάτι για εσένα και τους άλλους.

Ήρωας ή H.E.R.O. είναι ο κάθε άνθρωπος που καθημερινά προσπαθεί,έστω και αν δεν τα καταφέρνει πάντοτε.

Ήρωας ή H.E.R.O.  μπορεί να γίνει ο κάθενας  αρκεί να συνειδητοποιήσει ότι όλοι μας έχουμε μέσα μας όλα όσα χρειαζόμαστε για να γίνουμε ήρωες του εαυτού και ότι άλλο επιθυμούμε βαθιά μέσα!

Αν μπορείς να δώσεις λέξεις στα “θέλω” σου και με αυτές να δημιουργήσεις πλήρεις προτάσεις, που να περιγράφουν αυτά και τι χρειάζεσαι για να τα κάνεις πργματικότητα, τότε μπορείς να τα πετύχεις!

Γιατί… διότι λέξεις μπορείς να βρείς μόνο για εσωτερικούς πόρους που έχεις ήδη μέσα σου απο πάντοτε….!

Για τους παρατηρητικούς αναγνώστες η λέξη H.E.R.O. είναι ακρωνύμιο! Απο ποιές λέξεις αποτελείται και πως αυτές δομούν ένα ήρωα…. υπομονή για το επόμενο άρθρο!

Ανακάλυψε τον ήρωα που κρύβεις μέσα σου δηλώνοντας συμμετοχή στο Mind AntiVirus Project κάνοντας 2 δωρεάν συνεδρίες NLP Coaching! 

 

 

 

 

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑