Σεξουαλική μαζοποίηση: Η αβάσταχτη ελαφρότητα…

Σεξουαλική μαζοποίηση: Η αβάσταχτη ελαφρότητα…

Σεξ, σεξισμός, σεξιστικά πρότυπα, πρότυπα σεξουαλικής συμπεριφοράς, σεξουαλική χειραγώγηση, σεξουαλικοί προσανατολισμοί, σεξοθεραπείες, σεξοβόμβες, σεξουαλική χημεία, σεξουαλική αλχημεία, σεξουαλική συμβατότητα, σεξουαλική αποκτήνωση…. σεξ σεξ σεξ… μαζικό σεξ, ιντερνετικό σεξ… Εν έτει 2019 κάθε πρότασή μας εμπεριέχει και μια δοσολογία σεξουαλικού πικάντικου σχολίου. Οι γενιές της σεξουαλικής απελευθέρωσης κατόρθωσαν να βάλουν το σεξ μαζικά στη ζωή μας , εξοβέλισαν όμως τη ζωή μας από την σεξουαλική μας ταυτότητα και συμπεριφορά.

Είναι αλήθεια πως σε κάθε εποχή , συντηρητική ή ελευθεριάζουσα, το σεξ ήταν πάντα αυτό που την πλήρωνε. Διανύσαμε εποχές όπου το σεξ  ήταν αμαρτία ή στην καλύτερη περίπτωση  ανάγκη υποχρεωτική για τεκνοποίηση και εξέλιξη της οικογένειας. Εποχές όπου το σεξ ήταν βραβείο ανωτερότητας και επιβολής. Εποχές όπου το σεξ  ήταν ένας τρόπος για να ελέγξουμε τους ανθρώπους.

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, δεν απέχουμε πολύ από αυτή την νοοτροπία. Η σεξουαλική μας ταυτότητα διαμορφώνεται ασύντακτα, ανοργάνωτα και εκτός συστηματικής εκπαίδευσης. Το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων παιδιών πληροφορείται για τα in περί σεξ από την βιομηχανία των πορνό και μέσα από άρρητες σιωπές εντός οικογένειας. Για τα περισσότερα σπίτια παραμένει ταμπού η συζήτηση γύρω από το σεξ ή, αν γίνεται , γίνεται τόσο άνευρα και αποστειρωμένα που μοιάζει με περιβάλλον φαρμακείου μετά από ένα ατύχημα.

Την ίδια στιγμή ο μεγαλύτερος φόβος των σύγχρονων κοινωνιών είναι ο έρωτας, ο μέγας επαναστάτης. Κάθε οικογένεια μπορεί να «καταπιεί»  την σεξουαλική ολοκλήρωση του παιδιού της αλλά κατά βάθος δεν θέλει να συνοδεύεται αυτή η πράξη με ερωτικό συναίσθημα. Γιατί το ερωτικό συναίσθημα είναι ανεξέλεγκτο και παραπέμπει πάντα σε μία ρήξη με το κατεστημένο. Έτσι, διαμορφώνουμε γενιές ανθρώπων αντιερωτικών, γαλουχημένων  με εικόνες από soft ή hard πορνό, ανθρώπους που γνωρίζουν τεχνικές ερωτικής συνεύρεσης αλλά στερούνται παντελώς την ερωτική τέχνη του «σεξουαλικώς συνευρίσκεσθαι».

Επιπλέον, οι σύγχρονες, γρήγορες, καταναλωτικές κοινωνίες έχουν συμπεριλάβει την έννοια του σεξ σε ό,τι αποκαλούμε «παρεχόμενες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών» και το απογοητευτικό συνάμα είναι ότι, ακόμα και αν ο έρωτας χτυπήσει την πόρτα, η εγωκεντρική αυνανιστική συμπεριφορά του τύπου «εγώ να περνάω καλά και να ευχαριστιέμαι» δεν υποχωρεί αλλά γιγαντώνεται. Στην ουσία το ερωτικό συναίσθημα εξαερώνεται μπροστά στο εγωιστικό γονίδιο της ικανοποίησης.

Και η μοναξιά των ανθρώπων μεγαλώνει… Γυρεύουμε την λύση έξω από εμάς ή εθίζουμε τον εαυτό μας να αντέχει. Τις νυχτερινές ώρες τα κινητά παίρνουν φωτιά, τα εισερχόμενα μηνύματα έχουν την τιμητική τους, οι φωτογραφίες δίνουν και παίρνουν αλλά…η μοναξιά παραμένει το κυρίως γεύμα μας. Και ύστερα σιωπή. Σαν να μην έγινε ποτέ.

Και μέσα σε αυτή την νέα γενιά ανθρώπων υπάρχουμε σαν γελοιογραφία και εμείς, οι  παλαιότερης γενιάς, που θέλουμε φεγγάρι, ωραία μουσική, ένα υπέροχο κρασί και ένα λαχταριστό φαγητό… Υπάρχουμε και εμείς που δεν ξέρουμε να κάνουμε σεξ …ξερό, άνοστο, καταθλιπτικό σεξ…  αλλά περιμένουμε ένα τηλέφωνο, να ακούσουμε την φωνή του αγαπημένου προσώπου, να μυρίσουμε την δική του προσωπική μυρωδιά για να ενεργοποιηθούμε σεξουαλικά και ερωτικά. Υπάρχουμε και εμείς σαν ένα ερωτικό περιθώριο… στην ακόρεστη μαζοποίηση των ενστίκτων… Υπάρχουμε και θέλουμε να ζούμε ερωτικά.

Αν η κοινωνία μας έχει μία ελπίδα να  βρει ένα νέο μονοπάτι είναι η ελπίδα να γεννήσουμε και να επανδρώσουμε τον κόσμο, όχι με ερωτικούς μισθοφόρους, αλλά με ερωτικούς εθελοντές!

της

Χάρις Κόντου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από την Χάρις Κόντου πατώντας εδώ!

 

2 thoughts on “Σεξουαλική μαζοποίηση: Η αβάσταχτη ελαφρότητα…

Add yours

    1. Καλημέρα. Πιστεύουμε ότι η αντίληψη σχετικά με το σεξ είναι διαφορετική ανάμεσα στους ανθρώπους διότι ο κάθε ένας είναι ένα μοναδικό ον. Αν το περιορίσουμε όμως στα φύλα τότε η άποψη μας είναι ότι ναι υπάρχει και εκεί και ίσως έχει να κάνει με την προσέγγιση των δύο φίλων στο θέμα της “σύνδεσης” με το άλλο φύλο. Αλλά και πάλι αυτό είναι μία γενίκευση.

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑