Στην αλλαγή σου βρες τρόπο να σταματάς τον σαμποτέρ σου.

της Κωνσταντίνας Παντούλια

Life & Career Coach

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από του φιλοξενούμενους μας πατώντας εδώ!

Έχεις αισθανθεί ότι είσαι σε μια εξελικτική πορεία, σε μια διαδικασία αλλαγής αλλά υπάρχει συνεχώς μια φωνούλα από μέσα σου που σε φωνάζει πίσω; Μοιάζει με έναν σαμποτέρ που γελά χαιρέκακα μέσα σου και ικανοποιείται όταν αναβάλεις τις ενέργειες που θέλεις να κάνεις. Και εσύ πρόθυμα, σχεδόν αδύναμα ακούς και στέκεσαι εκεί. Σταματάς πάλι πριν το τέλος της διαδρομής. Άλλη μια φορά που αισθάνεσαι κενό. Άλλη μια φορά που ενώ έχεις ασφάλεια δεν έχεις χαρά.

Η φωνούλα αυτή μιλάει τους φόβους σου. Μιλάει με την δύναμη των  πεποιθήσεων σου και των κοινωνικών προσδοκιών σου. Σου μιλάει και σε επηρεάζει γιατί η λέξη αλλαγή από μόνη της φέρνει φόβο και ανασφάλεια. Για το άγνωστο και το αβέβαιο.   Δεν μιλάει την Αλήθεια σου. Δεν μιλάει σε συντονισμό με τους τρεις εγκεφάλους σου. Οι τρεις εγκέφαλοι σου δηλαδή η καρδιά , το μυαλό και το στομάχι σου οφείλουν να συνεργαστούν στο μεγάλο ταξίδι της εξέλιξης σου. Δεν μπορείς να προχωρήσεις με το να τους αγνοείς. Αφιέρωσε λοιπόν λίγο χρόνο πριν φτιάξεις βαλίτσες για το ταξίδι της αλλαγής, στο να βρεις τρόπο να συνεργαστούν. Η μεγάλη ερώτηση είναι τι ΝΟΗΜΑ έχει αυτό το ταξίδι για εσένα; Κατ’ επέκταση τι ΝΟΗΜΑ έχει αυτό το ταξίδι για το μυαλό, την καρδιά και το στομάχι σου. Το μυαλό εκπροσωπεί γενικά το λογικό κομμάτι σου, η καρδιά το συναισθηματικό και το στομάχι το κομμάτι της ταυτότητας και των αξιών μας.

Όταν βρεις το ΝΟΗΜΑ σε αυτό που κάνεις θα απαντήσεις κατάλληλα στην φωνούλα του σαμποτέρ. Τόσο καλά θα απαντήσεις, που και εκείνη θα σου χαμογελάσει και θα σταθεί υποστηρικτής σου. Καλό ταξίδι στην αλλαγή σου.

 

Κωνσταντίνα Παντούλια

Life & Career Coach

Founder UGROW.gr

 

Η Κωνσταντίνα Παντούλια, ACC, mBIT coach,  είναι πιστοποιημένη  Life & Career Coach από τον ICF Global.

Διαθέτει παραπάνω από 15 έτη εμπειρίας στη συμβουλευτική καριέρας και  επαγγελματικού προφίλ & έχει καταγράψει πάνω από 600 ώρες coaching & πάνω από 200 ώρες ομιλιών και workshops. Τώρα διατελεί ως Head of Coaching Innovation Lab στο College for Humanistic Studies – ICPS & μέλος της ομάδας εκπαιδευτών στο πρόγραμμα Triple Certificate in Coaching. Τα τελευταία έτη χρησιμοποιεί το coaching ως την πιο αποτελεσματική  τεχνική σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης και υποστήριξης του ατόμου σε όλα τα επίπεδα.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από του φιλοξενούμενους μας πατώντας εδώ!

 

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑