Ποια είναι τα λάθη που κάνεις στη σχέση σου;

Ωραία! Και τώρα που σου τράβηξα την προσοχή, θα μιλήσουμε για επικοινωνιακά λάθη στις επαγγελματικές σου σχέσεις. Υπάρχει άραγε τρόπος να τα αποφύγεις;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως ό,τι κάνει ο άνθρωπος είναι μια προσπάθεια για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Αν καταφέρουμε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας μέσω της συνεργασίας παρά μέσω του εγωισμού ή του ανταγωνισμού, έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα για να έχουμε επιτυχημένες σχέσεις.

Παρακάτω θα μάθεις ποια είναι τα 4 βασικά λάθη στην επικοινωνία, που μπορούν να οδηγήσουν στο χωρισμό (από τη δουλειά σου!) ή σε τοξικές σχέσεις μέσα στη δουλειά σου.

 Κριτική

Εκφράζεις συχνά παράπονα προς τους συναδέλφους σου με τρόπο που υποδηλώνει ότι έχουν πολλά ελαττώματα; Για παράδειγμα, αν λες φράσεις τύπου: «Όλο λάθη κάνεις; Είσαι πολύ απρόσεκτος!» το μόνο που θα καταφέρεις είναι ο άλλος να μπει σε αμυντική στάση και φυσικά θα προσβάλλεις την αξιοπρέπειά του, κάτι που, πίστεψέ με, δεν το θέλεις.
Πως να την αποφύγεις
Αντί να ασκείς κριτική, μίλησε για αυτά που πραγματικά νιώθεις. Στοχοποίησε τη συμπεριφορά, όχι το άτομο και πες με ευγενικό τρόπο ότι σε κάνει να νιώθεις άσχημα, νιώθεις ότι δε σε υπολογίζει κλπ. Πρότεινε αμέσως μια εναλλακτική (π.χ. καλό θα ήταν να ερχόμαστε και οι δύο νωρίτερα ώστε να έχει καλύτερη ροή η δουλειά μας χωρίς προβλήματα). Με λίγα λόγια προσπάθησε να συνδέεις κάθε συμπεριφορά με το αποτέλεσμα και φυσικά με τις συνέπειες.

Αμυντικότητα

Όταν διαφωνείς με τους συναδέλφους ή τον υπεύθυνό σου, μήπως νιώθεις σαν να σου επιτίθεται ή βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του θύματος; Αν χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως «Πάλι εγώ θα το κάνω;», ή «Για όλα εγώ φταίω;» τότε η επικοινωνία σας αυτομάτως δυσκολεύει.

Πως να την αποφύγεις

Πάρε την ευθύνη των πράξεών σου και δείξε ότι μπορείς να μπεις και στη θέση του συναδέλφου σου. Υπάρχει λόγος που σου επισημαίνει κάποια πράγματα. Αν πιστεύεις ότι πραγματικά αδικείσαι τότε μπορείς να του μιλήσεις σε ήρεμο τόνο ώστε μέσα από τη συνεργασία να βρείτε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Αυτό φυσικά συνεπάγεται να επικοινωνήσεις τις ανάγκες σου και τα όριά σου. Γιατί, πίστεψέ με, ο θυμός σου στη δουλειά ίσως προέρχεται κυρίως από το θυμό απέναντι στον εαυτό σου που δε βάζεις όρια. Δείξε συμπόνια στον εαυτό σου, προστάτεψέ τον.

Για παράδειγμα, μπορείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου «Τι μπορώ να κάνω για εσένα; Πώς μπορώ να σε κάνω να νιώθεις καλά;». Το σίγουρο είναι ότι θα πάρεις κάποια απάντηση.

 Περιφρόνηση

Η περιφρόνηση μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές μορφές. Μπορεί να είναι υποτιμητικές ματιές και εκφράσειςαπαξιωτικές κινήσεις ή αρνητική στάση. Όλα αυτά είναι μια πολύ επικίνδυνη τακτική, αφού δημιουργεί ανασφάλειες και ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον .

Πως να την αποφύγεις

Δείξε στους συναδέλφους σου πραγματική εκτίμηση. Ποτέ δεν ξέρεις ο κάθε ένας τι έχει καταφέρει στη ζωή του και τι μπορεί να σου προσφέρει.  Παράλληλα προσπάθησε να εκφράσεις τα συναισθήματα και τις ανάγκες σου. Να θυμάσαι πως ακόμα κι όταν διαφωνείτε, μπορείς να πεις «Κατανοώ αυτό που λες».

Αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα εκφράζεται όταν κάποιος από τους συναδέλφους, προσπαθεί να αποφύγει μια συζήτηση που πρέπει να γίνει ή δεν θέλει να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Κάποιος άλλος όμως που δέχεται αυτή τη συμπεριφορά, νιώθει ακόμα πιο έντονη την επιθυμία να λύσει το πρόβλημα που υπάρχει και κάπως έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Πως να την αποφύγεις

Σκέψου τι τίμημα πληρώνεις σε συναισθηματικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο σχέσεων με τους συναδέλφους σου από αυτή την αναβολή. Σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που θα νιώθεις έντονη συναισθηματική φόρτιση όμως να ξέρεις πώς όσο πιο γρήγορα το αντιμετωπίσεις τόσο πιο σύντομα θα σου φύγει το άγχος και η ένταση.

Παπαδάκη Ελένη

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching &Mentoring Ελλάδος-HCCMA

Περισσότερα άρθρα από την Ελένη μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑