Ανθρωποι & Χαρτονομίσματα…

Είμαστε ,εμείς οι άνθρωποι, όπως τα χαρτονομίσματα. Πάρε ένα χαρτονόμισμα  στα χέρια σου και ρίξε το στο πάτωμα. Μετά τσαλάκωσέ το λίγο με τα χέρια σου, σκίσε ένα κομμάτι από την άκρη του. Μετά άφησέ το μέσα σε σκουπίδια, μέσα στα βρώμικα νερά ενός υπονόμου. Άφησε το μέσα σε μία σακούλα σκουπιδιών , πεταμένο σε έναν δρόμο. Άραγε, αυτό το χαρτονόμισμα θα έχανε εκείνη την αξία που αναλογεί στο ποσό που συμβολίζει; Φαντάζεσαι τη χαρά κάποιου που θα το έβρισκε τυχαία στο δρόμο και θα κρατούσε στα χέρια του; Φαντάζεσαι την ευτυχία ενός άστεγου που μέσα στα λασπωμένα νερά θα το ανακάλυπτε; Θα σκεφτόταν το ψωμί που θα μπορούσε να αγοράσει, τη σοκολάτα που έχει επιθυμήσει τόσο καιρό και θα μπορούσε ,έστω και για μία μέρα, να καλύψει την πείνα του!

Έτσι είμαστε και εμείς οι άνθρωποι. Όπως τα χαρτονομίσματα. Που μερικοί άνθρωποι τα τσαλακώνουν, τα πατούν για να αισθανθούν δυνατοί, τα σκίζουν. Και εμείς , οι άνθρωποι που δεχόμαστε τις πληγές από τα λόγια και τα έργα τους, παραμένουμε άξιοι , μοναδικοί, μη χάνοντας  ούτε δράμι από τη μοναδικότητά μας.

Άνθρωποι και χαρτονομίσματα..

 

 

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑