Λόγω Χριστουγέννων.

Για τούτες τις μέρες που πλησιάζουν και που με τόση χαρά περιμένουμε όλοι, εύχομαι να κάνουμε ανακωχή.

Ανακωχή πρώτα απ’ όλα από τον πόλεμο που έχουμε κηρύξει με τον εαυτό μας. Από την απίστευτη κριτική και τις ατελείωτες απαιτήσεις που έχουμε, από την τελειομανία και τις προσδοκίες χωρίς τέλος. Από τις εσωτερικές μας συγκρούσεις, τις ανασφάλειες μας, την αναποφασιστικότητα και την αναβλητικότητα μας. Από τις αρνητικές σκέψεις, την υπέρμετρη πίεση και το καθημερινό άγχος.

Ανακωχή από την καταναλωτική μας μανία και τις τόσες ανάγκες μας, από τη θλίψη επειδή αυτές τις μέρες ιδιαίτερα χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα από όσα έχουμε αλλά δεν φτάνουν τα χρήματα να τα καλύψουμε,  από την τάση μας να συγκρίνουμε τη δική μας ζωή με των άλλων, τις διακοπές τους, την οικονομική τους άνεση, τα ταξίδια τους.

Ας δώσουμε τα χέρια με τον εαυτό μας κι ας μας χτυπήσουμε φιλικά στον ώμο. Ας δούμε τη δική μας ζωή μέχρι τώρα, την πορεία μας, τις πράξεις μας, τα όνειρα μας και το δρόμο που έχουμε διανύσει μέχρι σήμερα. Τις αποφάσεις που πήραμε ή που αφήσαμε να σβύσουν στο παρελθόν, τα αποτέλεσματα που φέραμε, τις αλλαγές που κάναμε, την πορεία που έχουμε επιλέξει.

Ας κάνουμε δώρο στον εαυτό μας την αναγνώριση των όσων έχουμε καταφέρει και την υπόσχεση ότι θα δημιουργήσουμε μαζί του μια πιο ζεστή σχέση. Μια σχέση φροντίδας και αγάπης, μιας και τόσο μας στηρίζει και μας συντροφεύει σε κάθε τι.

Ας τον πάρουμε αγκαλιά κι ας φροντίσουμε να απολαύσουμε αυτές τις γιορτινές μέρες ήρεμοι και ξεκούραστοι, μαζί με τους αγαπημένους μας.

Αγκαλιές και αγάπη ας είναι τα δώρα μας και το πνεύμα αυτών των γιορτών!

Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους!

Δείτε άρθρα της Έλενας Μεταξά Καλοφώνου στη στήλη της “Let’s play unplugged

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑