Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες …είναι απλά ανεκπλήρωτοι!

Μία γνήσια ρομαντική ψυχή γνωρίζει πολύ καλά την έννοια , το εύρος, τα βάσανα και την ματαιότητα των ανεκπλήρωτων ερώτων. Σε συνδυασμό με όσα έχουμε διαβάσει στην λογοτεχνία των εκπροσώπων του ρομαντισμού και έχουμε δει στο σινεμά, οι ανεκπλήρωτοι έρωτες είναι μεγάλη…απάτη! Μάθαμε ότι ο ερωτικός λόγος είναι κυρίως ο λόγος της απουσίας….Της απουσίας του αγαπημένου προσώπου, της απουσίας του ερωτικού αγγίγματος, της απουσίας γενικώς και ειδικώς. Ο έρωτας όμως ο ρεαλιστικός είναι κυρίως ο λόγος της ερωτικής πράξης!

Παλαιότερα πίστευα πως οι πιο μεγάλοι έρωτες είναι αυτοί ακριβώς οι ανεκπλήρωτοι, γιατί δεν βιώθηκαν και δεν εφθάρησαν μέσα στον χρόνο. Σας θυμίζω μόνο την κινηματογραφική ατάκα της Μάρως Κοντού προς τον  Λάμπρο Κωνσταντάρα : «Ο Στέφανος δεν θα το έκανε ποτέ αυτό!». Τώρα πιστεύω πως οι ανεκπλήρωτοι έρωτες είναι δειλοί, γελοίοι και ανυπόστατοι. Φωτογραφίζουν όλες τις ανασφάλειές μας, την συναισθηματική μας ανωριμότητα και την απόγνωση μας, προκειμένου να ερωτευθούμε εκ του ασφαλούς. Και το πιο σημαντικό: Στοιχειώνουν τις ζωές μας σαν κάτι που δεν ζήσαμε. Το φάντασμα της ιδέας που δεν γευτήκαμε έρχεται και επανέρχεται σαν εφοριακός στην συνείδηση μας, για να μας δηλώνει πάντα ότι δεν ζήσαμε αυτό που αγαπήσαμε. Και έτσι πορευόμαστε στην ζωή λειψοί, σαν να μας λείπει το κομμάτι από το παζλ μας, σαν να μας τιμωρεί το κακό μας κάρμα ή σαν να μην είμαστε τυχεροί σε αυτή τη γη.

Αρκετά!!! Τίποτα από αυτά δεν ισχύει!  Ας λυτρώσουμε επιτέλους τους εαυτούς μας από τις λανθασμένες πεποιθήσεις! Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες είναι απλά ανεκπλήρωτοι και καθόλου έρωτες! Είναι η περίοδος που επιθυμούμε να πονέσουμε τον εαυτό μας και βρίσκουμε αυτόν τον τρόπο για να τον εξοντώσουμε. Αναπαράγουμε το εσωτερικό μας τραύμα για μη αποδοχή και αγάπη με αυτόν τον αδέξιο τρόπο. Το μεγαλύτερο κακό που κάνουμε σε μας τους ίδιους αλλά και στους ανθρώπους που μας αγαπούν γύρω μας είναι το να μυθοποιούμε ό,τι δεν ζήσαμε και να απαξιώνουμε ό,τι ζούμε και έχουμε!

Έρωτας είναι ό,τι ζούμε και μας προσφέρεται οικειοθελώς σαν δώρο. Έρωτας είναι η υλικότητα των ερωτικών αγγιγμάτων μας, η ουσιαστική μας συμμετοχή στις ευθύνες του έρωτα- Ναι ο έρωτας έχει ευθύνες – και κυρίως έρωτας είναι η στάση μας απέναντι στον άνθρωπο με τον οποίον μοιραζόμαστε τα ερωτικά συναισθήματα. Όλα τα άλλα είναι Νεφέλες, ομιχλώδεις και αβέβαιες!!!

Ταπεινή συμβουλή προς ναυτιλλομένους : Μην βάζετε επίθετα πριν τον έρωτα! Π.χ. Σαρκικός έρωτας, ψυχικός έρωτας, καρμικός έρωτας κ.λ.π.   Τον ταμπελώνετε, τον συρρικνώνετε, τον εξοντώνετε. Κρατήστε το ουσιαστικό!  Ερωτας=Ερωτας!

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από την Χάρις Κόντου πατώντας εδώ!

 

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑