Ο ενθουσιασμός ως βασική αξία

Φανταστείτε μια εταιρεία με εργαζομένους γεμάτους με ενθουσιασμό. Ποιος ηγέτης επιχειρήσεων δεν θα ήθελε να έχει εργαζόμενους πρόθυμους να εργαστούν, έτοιμους να εφαρμόσουν την ενέργεια και τα ταλέντα τους για να αντιμετωπίσουν σοβαρές προκλήσεις και γεμάτους με πάθος για να κάνουν τη διαφορά;

Άραγε υπάρχει εργασιακό περιβάλλον όπου αυτό εφαρμόζεται σήμερα; Και όμως υπάρχει!

Ο ενθουσιασμός βρίσκεται σε επιχειρήσεις που τον ενθαρρύνουν και τον ανταμείβουν ως βασική τους αξία.

Φυσικά, δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι κάθε υπάλληλος θα είναι μέσα στην ενέργεια και τον ενθουσιασμό κάθε μέρα. Υπάρχουν στιγμές που εμφανίζονται μεγάλα εμπόδια και οι απογοητεύσεις μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και τον πιο ενθουσιώδη υπάλληλο .

Αλλά για να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα γεμάτη με ενθουσιασμό, ξεκινά με την αναγνώρισή της, την ανάπτυξή της και φυσικά την ανταμοιβή της.

Ορισμένες εταιρείες, αντιλαμβάνονται απλώς τον ενθουσιασμό ως μία χρήσιμη δεξιότητα του εργαζόμενου, ενώ άλλες περνούν τον ενθουσιασμό σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Τον θεωρούν ως μια βασική τους αξία που τις διαφοροποιεί από τις άλλες και καθιστά τον εργαζόμενο ικανό μέσα από τη θετική του στάση και τη δράση να αντιμετωπίσει τα εμπόδια και να υπηρετήσει το όραμά τους. Πρόκειται συνήθως για εταιρίες που έχουν εισάγει το life coaching στην κουλτούρα τους και έχουν υιοθετήσει τις εξής πεποιθήσεις:

• Ο ενθουσιασμός είναι το μεγαλύτερο επιχειρηματικό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο. Αποφέρει χρήματα, δύναμη και επιρροή.

• Ο ενθουσιασμός μπορεί να κατακτήσει τους στόχους και να αντιμετωπίσει με επιτυχία όλα τα εμπόδια.

• Ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός, επομένως το μεταφέρετε με τη στάση και τον τρόπο σας. Θα αυξήσει την παραγωγικότητα και θα φέρει τη χαρά και την ικανοποίηση των εργαζομένων και των πελατών σας.

• Ο ενθουσιασμός φέρνει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Εσείς τι πιστεύετε; Πώς θα ορίζατε την αξία του ενθουσιασμού; Είναι ο ενθουσιασμός η σωστή αξία για την εταιρία σας; Θεωρείτε τον ενθουσιασμό ως κάτι σημαντικό για τους εργαζόμενους ώστε να φέρουν τα αποτελέσματα που θέλετε;

Παπαδάκη Ελένη

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Life Coach, μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching &Mentoring Ελλάδος-HCCMA

Περισσότερα άρθρα από την Ελένη μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑