#not…Αλλάξτε τρόπο σκέψης, με σύμμαχο το humor!

Πόσο συχνά, υποκύπτετε στην εσωτερική φωνή που σας λέει κάτι άσχημο και για εσάς και την πιστεύετε? Ελάτε δεν θέλω ντροπές… συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!

Προσωπικά εμένα με ταλαιπώρησε για χρόνια ή καλύτερα να πώ ότι το άφηνα να με ταλαιπωρεί για χρόνια, καθώς η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης για τις επιλογές μας είναι το πρώτο βήμα για κάθε ουσιαστική αλλαγή.

Ένα απο τα χαρακτηριστικά που αγαπώ σε εμένα και τον κόσμο γύρω μου είναι το χιούμορ. Πιστεύω ότι είναι ένα μία ανθρώπινη δεξιότητα ή χάρισμα για κάποιους,  η οποία είναι μοναδικό εργαλείο για επίτευξη αλλά και σαμποτάζ ουσιαστικών αλλαγών!

Όπως όλα τα εργαλεία, το πρόσημο των αποτελεσμάτων του εξαρτάται από αυτόν που το χρησιμοποιεί…

Αποφασίζοντας να τακτοποιήσω μία και καλή τον αρνητικό εσωτερικό διάλογο μου και τις αντίστοιχες σκέψεις μου και να τα συμμαζέψω σε βαθμό που να είναι λειτουργικά, βρέθηκα μπροστά σε μία σθεναρή αντίσταση άνευ προηγούμενου!  Όλα τα νοητά STOP που έβαζα με το μυαλό μου απλά μετέθεταν τη διεξαγωγή του διαλόγου ή της ταινίας, παρακάτω στον χρόνο και κάποιες φορές με μεγαλύτερη ένταση!

Θαύμασα την υπομονή του μετά-συνείδητου νού μου για έκφραση και αποφάσισα να του δώσω την αναγνώριση που ζητούσε ….αφήνοντας το να εκφραστεί! Σεβασμός πάνω απο όλα! Σεβασμός στον χάρτη του άλλου! Το πρόβλημα ήταν αυτά που άκουγα με επηρέαζαν αρνητικά και ήταν να το αλλάξω αυτό… και τι καλύτερο απο λίγο τρολλάρισμα και μπόλικο χιούμορ!

Καθέ φορά που άκουγα μέσα μου τη γνωστή φωνούλα να μου τα ψάλλει και να μου υπενθυμίζει κάτι που έγινε εκείνη την ημέρα πριν από 25 χρόνια που όλα πήγαν στραβά, έπαιρνα μία ανασα, την άφηνα να ολοκληρώσει και εμφάνιζα στο μυαλό μου μία εικόνα με ένα τεράστιο #not! Ναι αυτό το πολύαγαπημενο hashtag …γείωσης στα Social Media!

Φανταστείτε την ήττα που έτρωγε ο μετά-συνείδητος νους μου, όταν όλος χαρά ετοιμαζόταν και ξεφουρνιζε όλα τα στοιχεία που είχε μαζέψει εναντίον μου όλα αυτά τα χρόνια και εγώ του εμφάνιζα ένα απλό #not , δίχως να ασχολούμε αρχικά με ότι ήταν αυτό που ανακάλυπτε να πεί… Αν θέλετε όμως να το χοντρύνετε μπορείτε να βάλετε και στην κουβέντα τη δήλωση  “…συμφωνούμε ότι διαφωνούμε…” και να λήξει το μάτς από τα αποδυτήρια.

Πέρα από το χιουμοριστικό του θέματος, η δημιουργία εσωτερικών εικόνων ή ταινιών που παίζουν στο μυαλό μας είναι γνωστό ότι είναι ένας απίστευτα αποτελεσματικός τρόπος προγραμματισμού των σκέψεων μας και η παραπάνω κίνηση ήταν ακριβώς αυτό. Μάλιστα όσο πιο πλούσιες είναι σε αισθητηριακά ερεθίσματα, τόσο πιο αποτελεσματικές είναι!

Η μνήμη και η φαντασία συμβαίνουν στα ίδια κέντρα του εγκεφάλου και ένα ένα και το αυτό!

Πίσω στο παράδειγμά μου, μετά από καιρό το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξει η διάθεσή μου προς τον εσωτερικό διάλογο και τις σκέψεις μου και να γίνει πιο χαλαρή έτσι ώστε το περιεχόμενο του να μην με επηρεάζει. Κατακτώντας την ηρεμία μου, μπόρεσα ανάμεσα σε αυτά που ισχυρίζονταν η φωνούλα, να διακρίνω εκείνα τα σημεία που εργαζόμενος επάνω τους, θα με έκαναν καλύτερο!

Η χροιά της φωνής έγινε πιο γλυκιά και κάποιες φορές απολογητική…

Κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να σκέφτεται αρνητικά … αποδεχτείτε το και αφήστε τον να εκφράσει ότι θέλει να εκφράσει και όταν τελειώσει προσθέστε ένα #not και ξεκαρδιστείτε στα γέλια κρατώντας τα διδάγματα που προκύπτουν.

 

 

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑