Εργασιακή Εμπειρία

Η κύρια επαγγελματική απασχόλησή μου είναι ως Διοικητικό Στέλεχος και επικεφαλής στους τομείς του Εξωτερικού & Εσωτερικού Marketing στην ΙΝΟΜΑΚ Refrigerators, στην οποία διατηρώ και μετοχικό μερίδιο.

Family Business Tales

Η ΙΝΟΜΑΚ Refrigerators είναι μια μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο την κατασκευή Επαγγελματικού Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης, με εξειδίκευση στα επαγγελματικά ψυγεία. Έχει εξαγωγική παρουσία σε περισσότερες απο 30 χώρες και αξιοσημείωτα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, όταν και ολοκληρώθηκε η διαδοχή απο την πρώτη & ιδρυτική γενιά, στην επόμενη.

Εργασιακή Εμπειρία, Sensory-Explorer Blog

Για τη διαδικασία της διαδοχής θα παραθέσω αρκετά στοιχεία, ιστορίες και στρατηγικά πλάνα. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις είναι μέσα στην καρδιά μου και πιστεύω σε αυτές!

Βρίσκομαι σε αυτή από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, αλλά επίσημα από το 2001. Διοικητικά, ασχολήθηκα κυρίως με δύο κομβικά Projects.

Το ένα ήταν η καταγραφή και η αποκωδικοποίηση της συσσωρευμένης εμπειρίας των ιδρυτών της εταιρείας, μέσω της οποίας δημιουργήθηκε μία εταιρεία που ξεχωρίζει από το πλήθος και το άλλο ήταν η προετοιμασία και εκτέλεση της διοικητικής διαδοχής, στη 2η γενιά.

Εκτός των διοικητικών μου καθηκόντων, ασχολήθηκα και με τον τομέα του Marketing , Εσωτερικού & Εξωτερικού. Με τον όρο Εσωτερικό Marketing, αναφερομαι  στο γνωστό σε όλους, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σύντομα πρόσεξα ότι το Marketing και το HR είχαν ένα τουλάχιστον κοινό μοτίβο ως λειτουργίες και αυτό δεν είναι άλλο από την επικοινωνία ενός μηνύματος προς ένα ή περισσότερα κοινά. Στην πρώτη περιπτωση σε εξωτερικές ομάδες και στη δεύτερη περίπτωση σε ομάδες εντός της εταιρείας. Για το λόγο αυτό και για οικονομίες κλίμακος, αυτές οι δύο λειτουργίες διοικητικά, μπήκαν κάτω απο την ίδια ομπρέλα με ενδιαφέροντα αποτελέσματα, αν και ακόμα η προσπάθεια βρίσκεται στα σπάργανά της.

Marketing BreadCrumbs

Ως Διευθυντής Marketing, αγκάλιασα την πρόκληση του Branding της εταιρείας στην περίοδο της κρίσης και των Capital Controls. Εν μέσω σφοδρών αναταράξεων στο εξωτερικό περιβάλλον, εστιάσαμε στη δημιουργία ενός αισιόδοξου κλίματος, κόντρα στην γενικά κακή ψυχολογία της αγοράς! Η τάση της αγοράς ήταν η μείωση προϋπολογισμών, ειδικά στο Marketing. Eμείς επενδύσαμε στο αντίθετο, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η προβολή της εταιρείας μέχρι τότε.

Προσπαθήσαμε και παντρέψαμε την μέχρι τώρα ιστορία της εταιρείας με αυτή της 2ης γενιάς, για να δημιουργήσουμε κάτι φρέσκο. Λέγοντας ιστορία δεν εννοώ την πορεία της εταιρείας μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά την ιστορία εκείνη που οδηγούσε την εταιρεία απο την στιγμή της σύλληψης της ως ιδέα στο μυαλό των ιδρυτών της μέχρι και σήμερα.

Καταγράψαμε όλα αυτά τα στοιχεία της εμπειρίας των ιδρυτών της εταιρείας μέσω συνεντεύξεων αλλά και παρατήρησης, τα οποία που έδωσαν μία σπουδαία ιστορία γύρω απο την οποία δομήσαμε το εταιρικό Storytelling της ΙΝΟΜΑΚ για τη συνέχεια. Μία ιστορία τεσσάρων φίλων, οι οποίοι τέσσερεις δεκαετίες μετά κατάφεραν να μεταμορφώσουν μία εταιρεία από μία παρέα σε μία έναν κολοσσό που εξάγει σε περισσότερες απο τριαντά τέσσερεις χώρες στα 4 σημεία της υφηλίου.

Η αξιοποίηση των Social Media, καθώς και η δημιουργία υψηλής ποιότητας πολυαισθητηριακού περιεχομένου, ήταν κομβικής σημασίας στο παραπάνω εγχείρημα. Εκτός αυτών, αξιοποιήσαμε τις σύγχρονες δομές και την τεχνολογικές επενδύσεις της εταιρείας ως Marketing asset.  Όλα τα παραπάνω συνέβαλλαν σε μία εντυπωσιακή αύξηση στον κύκλο εργασιών μας την τελευταία 3ετία και με το τρέχον έτος να μην συμπεριλαμβάνεται σε αυτό και να τρέχει με ένα εξίσου εντυπωσιακό 2ψήφιο νούμερο!

Εκτός όμως από την ΙΝΟΜΑΚ Refrigerators, η δίψα μου για νέα πράγματα με οδήγησε να συμμετάσχω σε κάποιες προσπάθειες στον χώρο του Consulting, με κυριότερη τη συνεργασία σε θέματα Marketing, Business Strategy & Product Development, με το start-up pubbuh, το οποίο με την Phygital πλατφόρμα του, δημιουργεί νέα δεδομένα στον χώρο των εκδόσεων!

Συμμετέχω επίσης αυτή τη στιγμή σε ένα σπουδαίο συγγραφικό Project Φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο οποίο επίσης συμμετέχουν σπουδαία ονόματα της εγχώριας ShowBiz το οποίο θα ανακοινωθεί σε λίγες εβδομάδες.

Powered by WordPress.com.

Up ↑