Το γράμμα μου στον Αη Βασίλη

Το γράμμα μου στον Αη Βασίλη

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, επειδή φέτος σε βάλανε κι εσένα σε καραντίνα και δε θα μπορέσεις να μας φέρεις τη χαρά από την καμινάδα, μας υποσχέθηκαν ότι θα μας τη δώσουν μ΄ένα click away.

Ένα κλικ μακριά φέτος λοιπόν θα είμαστε από τη χαρά και θα την ανταλλάξουμε σε μια πόρτα ανέπαφα, αμόλυντα ανεπαίσχυντα και ειρηνικά, με ανθρώπους αποστειρωμένους, ασυμπτωματικούς, κουρασμένους, καταθλιπτικούς και κουρδισμένους πίσω από μια πελώρια μάσκα με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Θα την αγοράσουμε με μία κάρτα που έχει ψεύτικα λεφτά, και όσο πιο ψεύτικα είναι, τόσο πιο πολλή χαρά θα μας δώσουν. Και εσύ Άγιε Βασίλη μου, παροπλισμένος στον εγκλεισμό σου, θα ξεκουραστείς από τις παράλογες απαιτήσεις μας φέτος και δε θα κουβαλήσεις σε σακιά τις προσδοκίες και τα διεστραμμένα σχέδιά μας.

Μπορείς όμως φέτος να μην έρθεις να μας δώσεις, αλλά να έρθεις στα όνειρά μας και να μας πάρεις.

Να μας πάρεις στον δικό σου κόσμο. Αφού πρώτα μας καθαρίσεις με το αντισηπτικό της ενσυναίσθησης και της αγάπης. Αφού μας βουτήξεις σε μια θάλασσα με το οινό-πνευμα της Θείας Χάριτος για να μας τοποθετήσεις στη δική σου γη.

Εκεί που δεν έχει ψέμα, υποκρισία, προδοσία, αδικία. Εκεί που δε χρειάζονται λεφτά για ν΄αγοράσεις τη χαρά. Εκεί που θα μπορούμε να χαμογελάμε, ν΄αγκαλιάζουμε, να ερωτευόμαστε και ν΄αγαπάμε ελεύθερα.

Σε κουράσαμε Αγιε μου Βασίλη, αλλά σε παρακαλώ, μη μας γυρίζεις την πλάτη, κάνε μας μια τελευταία χάρη και έλα να μας πάρεις.

Θα σε περιμένουμε γυμνοί για να μας ξαναβουτήξεις στα αγιασμένα νερά της δικής σου γης.

Από τον Γιώργο Δελατόλα

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑