Μελισσόκηποι: Ανθοφορία Φυτών!

Μελισσόκηποι: Πως να επιλέξετε τα κατάλληλα φυτά!

Η δημιουργία κήπων ειδικά σχεδιασμένων για τις μέλισσες είνα απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση τους! Η ομάδα της Bee & Be – Μελισσόκηποι παντού! ήρθε σε επαφή με επιστήμονες και φορείς που ασχολούνται με τη μέλισσα και συγκέντρωσε στον παρακάτω πίνακα τα σημαντικότερα για την μέλισσα, δέντρα και φυτά για όλο το χρόνο!

Από τις σημαντικότερες λεπτομέρειες ενός μελισσόκηπου είναι να εξασφαλίζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περίοδος ανθοφορίας των φυτών έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι μέλισσες θα έχουν αρκετή διαθέσιμη τροφή για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται. Αυτό επιτυγχάνεται, με τη στρατηγική επιλογή, φυτών που ανθίζουν διαδοχικά, έτσι ώστε κάθε κήπος να είναι μία μεγάλη θρεπτική αλυσίδα σωτηρίας για τη μέλισσα στη προσπάθεια τους να προσαρμοστούν στα επιβαρυμένα με τσιμέντο και ρύπους περιβάλλοντα των μεγαλουπόλεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για τη  δράση Bee & Be – Μελισσόκηποι Παντού! για τη σωτηρία των μελισσών πατώντας εδώ!

Με τα  βότανα που είναι και πιο εύκολα ως φυτά για τα περισσότερα σπίτια, μπορεί να καλυφθεί το διάστημα από Μάρτιο έως και Σεπτέμβριο εύκολα! Αν δε ριξετε και μία ματιά γύρω από το σπίτι σας και παρατηρήσετε τι δέντρα απο τη λίστα υπάρχουν τότε μπορεί να τότε η επιλογή των κατάλληλων φυτών ίσως είναι ακόμα πιο εύκολη.

Ιδιαίτερα σε πιο αποκεντρωμένες περιοχές που υπάρχουν μεγαλύτεροι κήποι ,με τα δέντρα της λίστας, τα οποία είναι και πιο δύσκολα να ευδοκιμήσουν σε ένα μπαλκόνι ( αλλά όχι και αδύνατον!)  , είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα που να καλύπτει τις μέλισσες όλο το χρόνο πλήρως!

 

Συνδυάστε λοιπόν λουλούδια και φυτά με διαδοχική ανθοφορία για τον Μελισσόκηπο σας ! 🌸
Και μην ξεχνάτε το φρέσκο νερό για να πίνουν τα μελισσάκια!

 

60459603_427120904749814_7357814972786671616_n

One thought on “Μελισσόκηποι: Ανθοφορία Φυτών!

Add yours

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑