Κάνοντας τα Αδύνατα Δυνατά!

 

Θυμάμαι πριν από περίπου 10 χρόνια όταν χρειάστηκε να γράψω κάποια κείμενα για ένα site στην εταιρεία, μετά απο πολλή προσπάθεια αποφάσισα ότι εγώ δεν θα μπορέσω ποτέ να γράψω ένα ποιοτικό και αξιόλογο κείμενο! Δεν ήταν για μένα αυτά… ήμουν σίγουρος…dead sure…

Απογοητευμένος, λοιπόν άρχισα να κτίζω τις δικαιολογίες γύρω απο αυτό για να το εκλογικευσω και να το αποδεχτώ, άλλωστε τι να κάνουμε …με ότι γεννιόμαστε πορευόμαστε σε αυτή τη ζωή…ότι χαρτί κάτσει!

Έτσι το ότι πήγα σε Τεχνικό Λύκειο και δεν έμαθα καλά την ελληνική γλώσσα ήταν μία δικαιολογία. Το ότι άκουγα αγγλόφωνη μουσική και διάβαζα αγγλόφωνους στίχους και και βιβλία κατά την εφηβεία μου, ήταν άλλη μία ενώ το ότι σπούδασα στο εξωτερικό ήταν ακόμα μία από τις δικαιολογίες αυτές. Ενώ φυσικά και δεν θα μπορούσα να γράψω αφού δεν είχε διαβάσει ούτε ένα ελληνικό βιβλίο μέχρι τότε!

Πεπεισμένος λοιπόν, ότι εγώ δεν θα μπορούσα να γράψω ποτέ ένα καλό κείμενο, πορεύτηκα μέχρι που το σύμπαν με έφερε σε μία αίθουσα για να εκπαιδευτώ στο NLP και εκεί άλλαξαν όλα!

Ξεκίνησα σιγά να γράφω τις σκέψεις μου στο χαρτί και σελίδα με τη σελίδα κατάλαβα ότι αυτό που αποτύπωνα δεν ήταν τίποτα περισσότερο απο την εμπειρία μου ως άνθρωπος και όσο πιο πλήρες και καθαρό το κείμενο, τόσο πιο πλήρης και καθαρή. Εκείνη τη χρονιά πρέπει να έγραψα πάνω απο 800 σελίδες προσωπικές σημειώσεις και 2 ημιτελή βιβλία.

Τα χρόνια πέρασαν και δέχτηκα μία πρόταση να ξεκινήσω να αρθρογραφώ σε δύο Blogs, κατι που αποτελούσε μεγάλο όνειρο για εμένα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία το γράψιμο μου εξελίχθηκε πολύ και σε λίγο διάστημα δέχτηκα μία απίθανη πρόταση να συμμετάσχω σε ένα συγγραφικό Project με τρανταχτά ονόματα της εγχώριας ShowBiz, όπως και ξεκίνησα να γράφω το πρώτο μου βιβλίο!

Όταν άρχισαν  να λαμβάνω ερωτήσεις να εξηγήσω το πως γράφω  τα κείμενα μου, κάθησα και σκέφτηκά πολύ και με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι αυτές οι λεπτομέρειες που τελικά έκαναν τη διαφορά, είχαν μία συγκλονιστική ομοιότητα…. από πίσω τους ήταν όλα αυτά που νόμιζα ότι θα με απέτρεπαν για πάντα από το να γράψω ένα  δυνατό κείμενο!

Ήταν αυτά που νόμιζα ως αδυναμίες μου! Ήταν όλα αυτά που έβλεπα στους “συγγραφικούς μου εφιάλτες”! Είχα καταφέρει να μετατρέψω τις “αδυναμίες” μου σε δυνάμεις και αυτές με διαφοροποιούσαν!

 

Πώς? Βλέποντας τα με άλλο μάτι και φυσικά αγκαλιάζοντας τα!

Το γεγονός ότι δεν είχα διδαχθεί στο σχολείο καλά τη γλώσσα με ώθησε να χρησιμοποιώ στα γραπτά μου περισσότερο προφορικό λόγο από ότι γραπτό! Δεν έγραφα …μιλούσα γραπτώς! Στη συνέχεια συνειδητοποιήσα ότι ο προφορικός λόγος, ίσως στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι πιο ικανός στο να ταξιδέψει τον αναγνώστη-ακροατή, καθώς τα λεκτικά του σχήματα είναι πιο έυηχα στο αυτί οπότε ίσως να βάζει τον αναγνώστη-ακροατή μέσα στην εκάστοτε ιστορία πολύ πιο άμεσα!

Το γεγονός ότι αγαπώ την αγγλική γλώσσα και το αγγλικό χιούμορ αλλά και το ότι έζησα στην Ουαλλία δίνει πολλές φορές, ενδιαφέρουσες φράσεις και εκφράσεις όταν αυτές μεταφέρονται στα Ελληνικά και αυτό είναι κάτι που δίνει άλλο αέρα στα κείμενα. Α και που και πού, κατασκευάζω και καμιά λέξη που δεν υπάρχει. Κάποιοι μπορεί να ενοχληθούν αλλά δεν πειράζει! Αν εξυπηρετεί την ιστορία μικρό το κακό. Θα τους περάσει!

Τέλος, η ενασχόληση μου με το NLP, τα γλωσσικά μοντέλα, την αισθητηριακή γλώσσα και τα metaphors αλλά και τους πολλαπλούς εγκεφάλους και τη γλώσσα αυτών, ήταν ίσως η διαφορά που έκανε τη διαφορά για εμένα ως συγγραφέα ή βασικά ως έναν άνθρωπο που εκφράζει όλα αυτά που έχει μέσα του.

Πριν λοιπόν αποφασίσετε ότι δεν μπορείτε, σκεφτείτε όλα αυτά που θεωρείτε ως αδυναμίες σας και σε αυτά θα βρείτε όλα αυτά τα στοιχεία που , αν αποφασίσετε ότι μπορείτε, θα σας κάνουν να λάμψετε και να ξεχωρίσετε!

Κάντε λοιπον τα αδύνατα, δυνατά, τα άσχημα όμορφα και τα δεν μπορώ μπορώ!

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑