Η Συναισθηματική Νοημοσύνη στην εργασία

Από τις πρώτες μέρες της βιομηχανικής εποχής, η ηγεσία έχει εξομοιωθεί με χαρακτηριστικά προσωπικότητας που στατιστικά είναι πιο πιθανό να εντοπιστούν στους άνδρες, όπως η αυτοπεποίθηση και το χάρισμα. Σύμφωνα με τον οργανωτικό ψυχολόγο Tomas Chamorro-Premuzic, συγγραφέα του βιβλίου «Γιατί τόσοι ανίκανοι άνδρες γίνονται ηγέτες;», οι καλύτεροι ηγέτες συνδυάζουν το IQ (πνευματική νοημοσύνη) με το EQ (συναισθηματική νοημοσύνη), που ενισχύει την προσωπική αποτελεσματικότητα και την αυτογνωσία.

Παρ’όλο που άνδρες και γυναίκες είναι ίσοι όσον αφορά το IQ, οι γυναίκες έχουν καλύτερο EQ και, σε γενικές γραμμές, αποδίδουν καλύτερα ως ηγέτες. Ωστόσο, στην κοινωνία στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν συχνά στερεότυπα επειδή είναι υπερβολικά «συναισθηματικές», και το πολύ συναίσθημα στις επιχειρήσεις μεταφράζεται σε «αδυναμία».

Παρ’όλα αυτά, το να είσαι «συναισθηματικός», δεν έχει καμία σχέση με στοιχεία που σχετίζονται με υψηλό EQ. Πάρτε για παράδειγμα την ενσυναίσθηση (την ικανότητα να αναγνωρίζετε τα συναισθήματά σας και τα συναισθήματα των άλλων), ή την επίγνωση και τη συμπόνια. Αυτά τα χαρακτηριστικά, τα οποία οι γυναίκες με το EQ φέρνουν στο πεδίο της ηγεσίας με μεγαλύτερη ευκολία, δημιουργούν θετικό επιχειρηματικό αντίκτυπο για όλους τους εμπλεκόμενους (συνεργάτες, πελάτες κλπ.).

Όποιος και αν είναι ο ρόλος σας στην αγορά εργασίας, αν εξασκηθείτε σε αυτά τα χαρακτηριστικά της συναισθηματικής νοημοσύνης θα μπορέσετε να βελτιώσετε την επαγγελματική σας ανάπτυξη.

  • Να είστε αυθεντικός και να αποκαλύπτετε τον εαυτό σας.

Δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι ή να προσποιηθείτε ότι είστε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να είστε καλύτερος ηγέτης εάν είστε αυθεντικά εσείς.

Υπάρχει τόση δύναμη στο να γνωρίζεις τις αδυναμίες σου και να είσαι αρκετά ευάλωτος στην ομάδα σου για να τις μοιραστείς. Συζητήστε ένα λάθος ή τον κίνδυνο που αναλάβατε, μοιραστείτε ένα συναίσθημα – αυτές οι αλληλεπιδράσεις επιτρέπουν στους άλλους να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι μαζί σας ως ηγέτης.

  • Δείξτε ετοιμότητα σε δύσκολες καταστάσεις.

Τα ηγετικά στελέχη πιθανόν θα αντιμετωπίσουν συγκρούσεις στην ομάδα τους, ενώ θα πρέπει να είναι διεκδικητικοί – ακόμη και σε περιπτώσεις που είναι τεταμένες, λέει η Δρ Tina Bacon-DeFrece, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Big Frog Custom T-Shirt & More.

Αυτό σημαίνει να μην ζητάτε συγγνώμη όταν ζητάτε από έναν υφιστάμενο να ανταποκριθεί στις εντολές σας ή να μην αφήνετε άλλους να οικειοποιηθούν τις ιδέες σας. Ενώ μια υπερβολικά επιθετική στάση αποξενώνει και αποτρέπει την επιτυχία, η αντιμετώπιση συγκρούσεων με μια αποφασιστική νοοτροπία επιφέρει πρόοδο προς όφελος ολόκληρης της ομάδας.

  •  Εξερευνήστε το γιατί αισθάνονται έτσι οι άλλοι.

Είναι σημαντικό για έναν ηγέτη να ψάχνει το γιατί και να προσπαθεί να δει τα πράγματα μέσα από την οπτική των άλλων και όχι μόνο από τη δική του. Αυτό θα του επιτρέψει να προσφέρει λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας του.

  •  Δημιουργήστε επίγνωση για τον εαυτό σας και τους γύρω σας.

Για τους Bonnie Micheli και Tracy Roemer, συνιδρυτές του Shred415, το να είσαι επιτυχημένος ηγέτης εξαρτάται από την κοινωνικότητα και την έντονη αίσθηση επίγνωσης για τους ανθρώπους και τις καταστάσεις.

Οι άνθρωποι που ηγούνται μιας ομάδας και έχουν εργαστεί σε κάθε θέση στην εταιρεία – π.χ. από τη ρεσεψιόν έως τον εκπαιδευτή – μπορούν να καταλάβουν ακριβώς τι απαιτούν οι εργαζόμενοι για να δεσμευτούν και πώς μπορούν να τους βοηθήσουν καλύτερα εάν οι καταστάσεις γίνουν αγχωτικές.

Όταν εκπαιδεύετε υπαλλήλους να τους ενθαρρύνετε να ζητούν βοήθεια, μαζί με το να παραδεχτούν και να μάθουν από τα λάθη τους, καθώς αυτό τους καθιστά ισχυρότερους παίκτες της ομάδας.

Τελικά, η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης στο εργασιακό περιβάλλον από έναν ηγέτη προς την ομάδα του μπορεί να ξεκλειδώσει τις σχέσεις, να οδηγήσει σε αποτελεσματικές λύσεις και να αυξήσει την απόδοση των εργαζομένων.

Παπαδάκη Ελένη

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching &Mentoring Ελλάδας-HCCMA

Περισσότερα άρθρα από την Ελένη μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑