Η Πηγή της Δημιουργικότητας…

Η Πηγή της Δημιουργικότητας…

Κάποια στιγμή συζητούσα με μία φίλη το ενδεχόμενο να γράψει ένα άρθρο για το Blog το οποίο θα ήταν και το πρώτο της & μοιραία φτάσαμε στο θέμα της δημιουργικότητας καθώς είχε πειστεί ότι δεν θα καταφέρει.

Όταν με ρώτησε, πως κατάφερα να ξεκλειδώσω τη δημιουργικότητά μου, αυθόρμητα απάντησα το εξής:

“…άρχισα να εστιάζω στα μικρά της ζωής και εκεί ανακάλυψα ότι βρίσκεται μία απαράμιλλη ομορφιά, η οποία οργασμικά προκαλεί ιστορίες να ρέουν από μέσα μου!”

Νεότερος πίστευα ότι οι λεπτομέρειες είναι βαρετές. Με γοήτευε το “δάσος” και όχι τα “δέντρα” που το αποτελούσαν. Δεν ήθελα να ασχολούμε με τις κουραστικές λεπτομέρειες, διότι στα μεγάλα είναι η σημασία!  Dream Big φάση! Μέχρι που κάποιος με ρώτησε να του εξηγήσω πώς θα πραγματοποιούσα τα μεγαλεπίβολα όνειρα μου …. και κόλλησα… δεν μπόρεσα να το κάνω.

Έτσι άρχισα να αφήνω χώρο στη ζωή μου και για τη λεπτομέρεια, διότι κατανόησα ότι ήταν κομβική για όλα όσα ήθελα να πετύχω. Με αυτή την εσωτερική μετακίνηση, βρέθηκα μπροστά σε μία εντυπωσιακή συνειδητοποίηση, με την οποία ο τρόπος που σκεφτόμουν και βίωνα τη ζωή μου,  άλλαξε και μάλιστα άρδην!  Γιατί?

Διότι διεισδύοντας μέσα από το εξωτερικό περίβλημα , είδα ότι ό,τι δεν είχε πραγματική ουσία και σημασία: Κατέρρεε! Ενώ από την άλλη, ό,τι είχε έμενε και συνέχιζε να εξελίσσεται μέχρι ή να υλοποιηθεί.

Έτσι όλα εκείνα τα όνειρα που δεν υλοποιούνταν μάλλον ή στερούνταν ουσίας ή τους έλειπαν εκείνες οι λεπτομέρειες που θα τους έδιναν σάρκα και οστά!

Το μεγαλύτερο κέρδος για εμένα ως προσωπικότητα όμως ήταν άλλο. Εστιάζοντας στις λεπτομέρειες περισσότερο, άλλαξε όλος ο κόσμος γύρω μου διότι, πλέον εστίαζα παντού στα μικρά και αόρατα μέχρι πριν λίγο στα μάτια μου και αυτό έκανε την δημιουργικότητα μου με έναν μαγικό τρόπο, να ξεχειλίζει!

Έχετε σκεφτεί πως ένα λουλούδι που φυτρώνει ανάμεσα στις πλάκες του πεζοδρομίου μπορεί να μας διδάξει πολλά για τη ζωή μας?

Πως ένα μαργαριτοφόρο στρείδι γνωρίζει τη διαδικασία της αλλαγής και πως από κάτι αρνητικό να παράγει αξία, καλύτερα από τον καθένα?

Πως ένα μικρό και στραβό λαχανικό, μπορεί να δώσει πολύ περισσότερο αγάπη σε εμάς από ένα φανταχτερό και μεγάλο?

Πως μία μικρή λέξη όπως ένα όνομα μπορεί να είναι φορεάς μιας τεράστιας ιστορίας?

Σκύβοντας με αγάπη και ενδιαφέρον στις λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μου, στο πώς συμβαίνει καθετί και πως οι μικρές λεπτομέρειες αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα, είναι ένα από τα συστατικά της δημιουργικότητας μου! Είναι το μοναδικό? Όχι, φυσικά! Τα υπόλοιπα εν καιρώ!

Αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μου και αναγνωρίζοντας – απολαμβάνοντας τα μικρά της ζωής με ευγνωμοσύνη για αυτό που έχω ήδη σε αυτή και αστείρευτη περιέργεια, ξεκλειδώθηκε ένα ποτάμι δημιουργικότητας!

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑