Η Ημέρα που η Αγάπη Απέκτησε Τιμή….

Σκληρός τίτλος έ? Το γνωρίζω!

Και από έναν Marketer ε? Που θα έπρεπε να πετάει η σκούφια του για τέτοιες περιστάσεις! Χαχαχα όχι εγώ!

Είμαι πολύ πολύ σκεπτικός σε τέτοιου είδους περιστάσεις, όπως το Black Friday , οι διάφορες ημέρες του πατέρα, της μητέρας, του θείου, της θείας και φυσικά η κορυφαία Steak and Blowjob Day! Έλεος!

Στην ίδια κατηγορία τοποθετώ και τις διάφορες ομάδες που κατά καιρούς προσπαθούν να μας πείσουν για την ορθότητα των απόψεων τους και για τη μοναδική τους αλήθεια, όπως οι κρεατοφάγοι και οι Vegan, οι gay και οι straight, οι γαύροι, τα χανούμια και οι βάζελοι, οι δεξιοί , οι αριστεροί και οι κεντρώοι κλπ, αλλά προς το παρόν θα τις αφήσω εδώ.

Η βασική ερώτηση που κάνω σε όλους όσους με ρωτάνε για αυτές είναι:

….”και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, τι γίνεται?” 

Δηλαδή κάποιος περιμένει  να δείξει την αγάπη, την φροντίδα και το ενδιαφέρον του στο σύντροφο του Αγίου Βαλεντίνου ανήμερα? Περιμένει τις αντίστοιχες ημέρες για να δείξει την αγάπη του στη μητέρα του, τον πάτερα του και το συνάνθρωπό του τελικά? Τις υπόλοιπες 364 ημέρες τι γίνεται?

Ποιά τελικά είναι η σημασία όλων αυτών των ημέρων? Είναι μία πράξη ενδιαφέροντος και αγάπης ή απλά μία ημέρα που θέλοντας και μή κάποιος κάνει κάτι διότι πρέπει….?

Κατά την άποψη μου είναι καθαρά κατασκεύασμα των Marketers και τίποτα περισσότερο.

Εδώ και χρόνια απέχω συστηματικά από τέτοιους εορτασμούς για λόγους αρχής , εκτός ίσως από την αυριανή ημέρα που …κατά την οποία ξεκινά το μαρινάρισμα των εδεσμάτων για την Τσικνοπέμπτη! Ας βουτήξουμε λίγο πιο βαθιά όμως στην πιθανή ψυχολογία πίσω από τέτοιες ημέρες διότι ίσως έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Έχω μία σχέση με τα πάνω και τα κάτω της και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, εξαντλώ κάθε ικμάδα της φαντασίας μου και ίσως και του πορτοφολιού μου, για να εντυπωσιάσω το έτερον ήμισυ! Εξαντλημένος από αυτή την προσπάθεια, τις ημέρες, βδομάδες και μήνες που ακολουθούν προσπαθώ να ισορροπήσω, είτε τις ενεργειακή προσπάθεια που έκανα, είτε την οικονομική προσπάθεια με πιθανό αποτέλεσμα τελικά το αποτέλεσα για τη σχέση μου να είναι πολύ χειρότερο από το αν κάθε μέρα έκανα και από λίγη προσπάθεια!  Με τα χρόνια και την επανάληψη αυτό το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο έντονο, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τη σχέση στο δίπολο των έντονων συναισθημάτων της χαράς για μιά ημέρα και της θλίψης τις υπόλοιπες.

Μερικές γραμμές πριν χρησιμοποίησα μία φράση: “το έτερον ήμισυ” … Τι σχέση έχει? Μπορεί και καμία αλλά θα σας διηγηθώ μία σχετική ιστορία και θα σας αφήσω να κάνετε τις συνδέσεις μόνοι σας:

“Μία φορά ήταν ένα μισό το οποίο έψαχνε το άλλο του μισό σε αυτό τον κόσμο, διότι δίχως αυτό, δεν μπορούσε να υπάρξει ως ολόκληρο, όπως είχε μάθει απο την οικογένειά του. Όλα τα μισά τα οποία έβρισκε έμεναν για λίγο μαζί του, αλλά όταν έφευγαν αυτό έμενε και πάλι μισό και θλιμμένο.

Κάποια στιγμή συνάντησε ένα χαρούμενο ολόκληρο το οποίο αν και δεν είχε ανάγκη κάποιον άλλο για να ολοκληρωθεί, εν τούτοις είχε δίπλα του και άλλα χαρούμενα ολόκληρα! Μα πώς? αναρωτήθηκε το μισό, αφού… 

Το χαρούμενο ολόκληρο τότε γύρισε και του είπε: “…εκεί που είσαι, ήμουν … προσελκύουμε αυτό που είμαστε και αυτό που είμαστε σήμερα, γίναμε. Η ολοκλήρωση είναι μία εσωτερική διαδικασία και μέσα σου έχεις ότι χρειάζεσαι για να την πετύχεις…Δεν είναι το σκοτάδι, αλλά η απουσία φωτός… Πάτησε το διακόπτη!” 

Μία μικρή πράξη αγάπης και ενδιαφέροντος καθημερινά, από έναν άνθρωπο ολοκληρωμένο, δημιουργεί σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο δίχως να έχουν την ανάγκη για αυτές τις Special days!

 

 

 

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑