Η επιτυχία σου μπορεί να γίνει η καθημερινότητά σου

Αν ρωτούσαμε τους ανθρώπους τι σημαίνει επιτυχία, ο καθένας θα έδινε ένα δικό του ορισμό. Για κάποιους η επιτυχία χαρακτηρίζει τα επαγγελματικά, ενώ για άλλους υπάρχει στα προσωπικά ή τα οικονομικά. Αυτό συμβαίνει λόγω της διαφορετικής αυτοαντίληψης, διαφορετικών πεποιθήσεων και αξιών που έχουμε και ανάλογα με το περιβάλλον όπου μεγαλώσαμε. Η επιτυχία εμφανίζεται σε διάφορες μορφές στη ζωή μας και κάποια γνωρίσματά της είναι διακριτά σε κάθε μορφή. Αρκεί να είμαστε «παρόντες» για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε εκείνα τα σημάδια που μας δείχνουν ότι είμαστε επιτυχημένοι καθημερινά και ας μην το έχουμε συνειδητοποιήσει. Έτσι λοιπόν, είσαι επιτυχημένος όταν:

  • Εμπνέεις του άλλους. Όταν με το παράδειγμά σου μπορείς να βοηθήσεις, να δώσεις δύναμη και να εμπνεύσεις άλλους ανθρώπους, αυτό από μόνο του είναι σημάδι επιτυχίας!
  • Κυνηγάς τα όνειρά σου. Άλλο ένα σημάδι επιτυχίας όταν δουλεύεις μεθοδικά και με επιμονή προς την επίτευξη των στόχων σου.
  • Έχεις διαμορφώσει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον γύρω σου έχοντας ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν. Το να περιτριγυρίζεσαι από θετικούς ανθρώπους δεν θεωρείται δεδομένο. Σημαίνει ότι είσαι συνειδητοποιημένος στις επιλογές σου γεγονός που σε οδηγεί σε μια πιο ποιοτική ζωή.
  • Έχεις πάρει απόφαση ότι δεν μπορείς να ελέγχεις τα πάντα. Ακόμα ένα σημάδι επιτυχίας όταν έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες για τους ανθρώπους και τις καταστάσεις της ζωής σου και φυσικά όταν έχεις αναπτύξει την «τέχνη του αποχωρισμού» από όσα σε κρατάνε πίσω.
  • Αντιμετωπίζεις την κάθε αποτυχία σαν μια ευκαιρία μάθησης και μια εμπειρία προσωπικής αλλαγής ώστε να γίνεις καλύτερος και να προχωρήσεις. Αποδεδειγμένα αυτό θα σε πάει σε περισσότερο επιτυχημένα μονοπάτια.
  • Έχεις ισχυρή αυτοεικόνα. Δεν επηρεάζεσαι από τις απόψεις των άλλων καθώς έχεις αναπτύξει αυτογνωσία και εμπιστοσύνη στον εαυτό και τις δυνάμεις σου.

Όταν εφαρμόσεις τα παραπάνω, τότε θα αρχίσεις να αξιολογείς τον εαυτό σου με τα σωστά κριτήρια και να γεύεσαι την επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Παπαδάκη Ελένη

Μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching &Mentoring Ελλάδος

Περισσότερα άρθρα από την Ελένη μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑