Γράφοντας Αισθητηριακά! Pt 1

Γράφοντας Αισθητηριακά!

Για όσους και όσες μου το ζητήσατε με προσωπικά μηνύματα, αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά άρθρων με στόχο να αποτυπώσει κάποιες στρατηγικές, καποιες τεχνικές γραψίματος, αλλά και ορισμένες σκέψεις, για το ποιά είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα κείμενο μία πραγματική κάψουλα εμπειρίας μέσω της οποίας ο αναγνώστης μπορεί να μεταφερθεί στον κόσμο που αυτή περιγράφει!

 

Γράφοντας Αισθητηριακά!: Έχετε σκεφτεί ποτέ πως δημιουργείται η ανθρώπινη εμπειρία?

Αυτή που ως Marketers προσπαθούμε να κατανοήσουμε? Αυτή που ως γονείς προσπαθούμε να διαμορφώσουμε στα παιδία μας? Αυτή που ως σύντροφοι προσπαθούμε να κατανοήσουμε στους συντρόφους μας? Αυτή που ως άνθρωποι προσπαθούμε να κατανοήσουμε στους άλλους ανθρώπους? Τέλος αυτή που ως άτομα προσπαθούμε να διαμορφώσουμε σε εμάς τους ίδιους?

Ένα κείμενο έχει σκοπό, να προκαλέσει μία μετακίνηση στον τρόπο σκέψης του αναγνώστη, αλλά και του συγγραφέα, διαφορετικό δεν έχει λόγο ύπαρξης!

Κατά το NLP αυτή δημιουργείται μεσά από μία πολύπλοκη διαδικασία κατά την οποία γίνεται ο συνδυασμός, η σύνθεση και το φιλτράρισμα πληροφοριών που λαμβάνονται μέσω των 5 αισθήσεων. Οι οποίες 5 αισθήσεις είναι οι μόναδικοί οδοί εισροής πληροφορίας από το περιβάλλον μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο!

 

Αν βάλετε μία άνω τελεία στο διάβασμα σας και σκεφτείτε τα παραπάνω, σίγουρα η εικόνα θα καθαρίσει ακόμα περισσότερο. Για να διαμορφώσουμε μία άποψη, βλέπουμε, ακούμε, νιώθουμε κάτι, το μυρίζουμε και το γευόμαστε αρχικά.

Στη συνέχεια αυτή την πληροφορία την φέρνουμε εσωτερικά και τη αντιπαραβάλλουμε με παλιότερες πεποιθήσεις μας για το θέμα, τη στάση του λαού μας και της οικογένειάς μας για το θέμα, τον τρόπο με τον οποίο εμείς επεξεργαζόμαστε τον κόσμο γύρω μας και άλλα και καταλήγουμε κάπου, ενώ όλο αυτό συμβαίνει αυτόματα! Εντυπωσιακό ε?

Τώρα, θα σας ζητήσω να μπείτε στα παπούτσια των άλλων και να κρατήσετε στο χέρι σας την άνω τελεία, διότι θα τη χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια για να δημιουργήσουμε χώρο και χρόνο για τα reflections μας!

 

Ας υποθέσουμε ότι είστε στη διαδικασία να αγοράσετε κάτι και χρειάζεστε πληροφορίες για να πάρετε την τελική σας απόφαση.

Κάποιοι χρειάζεστε να δείτε μία σειρά από εικόνες και αυτές αρκούν. Κάποιοι έχετε ανάγκη να ακούσετε κάποιον να μιλά για αυτό που σας ενδιαφέρει, ή μόνο το ηχόχρωμα και ο τόνος της φωνής του, ίσως και να αρκεί. Κάποιοι πάλι, δεν αρκείστε στα παραπάνω και θέλετε να περάσετε είτε από ένα κατάστημα ή μία έκθεση και να αγγίξετε το προϊόν. Αν το προϊόν είναι φαγώσιμο τότε και γευστική δοκιμή θα είναι καταλυτική, ενω τα οσφρητικά ερεθίσματα είναι από τα πιο καταλυτικά ερεθίσματα ever!

Ένα κείμενο έχει σκοπό, να προκαλέσει μία μετακίνηση στον τρόπο σκέψης του αναγνώστη, αλλά και του συγγραφέα, διαφορετικό δεν έχει λόγο ύπαρξης! Για να το κάνει αυτό χρειάζεται να γραφεί έτσι ώστε να απευθύνεται στις 5 αισθήσεις.

Μα καλά θα μπορούσε να είναι διαφορετικά? Αφού έτσι κι αλλιώς τις αισθήσεις θα χρησιμοποιήσει  ο άλλος ότι και να του δώσεις?

Ορθή ως γενική απορία, αλλά είναι το ίδιο να δώσεις στον πελάτη σου ένα  ολόκληρο καρύδι και το ίδιο είναι να του δώσεις μόνο την ψύχα του? Σε αυτή τη φάση του funnel όσο πιο εύκολη καταφέρετε να κανετε τη διαδικασία για τον πελάτη σας, τόσο πιο μεγάλα τα ποσοστά επιτυχίας!

 

Γράφοντας Αισθητηριακά: Ποιά ή ποιές απο τις 5 αισθήσεις έχουν βαρύτητα και θα έπρεπε να τονιστούν?

Ένα αποτελεσματικά γραμμένο κείμενο χρειάζεται στοιχεία και από τις 5 αισθήσεις, αλλα η χρήση τους εξαρτάται και από το αντικείμενο της ιστορίας την οποία διηγείται το κείμενο. Πχ αν είναι άρωμα ή φαγητό, αν είναι φωτογραφία ή αν είναι ένα οικονομικό ή πολιτικό κείμενο!

Κάθε άνθρωπος έχει 1-2 αισθήσεις τις οποίες προτιμά από τις υπόλοιπες και τις χρησιμοποιεί για να δημιουργεί την πραγματικότητά του. Όμως ανάλογα με το θέμα και το πλαίσιο, αυτές ίσως και να μεταβάλλονται.  Οι 3 εκ που συνήθως των αισθήσεων που υπερτερούν είναι η όραση, η κιναισθησία ( κίνηση, αφή) και η ακοή. Οι άλλες δύο όμως ανάλογα με το πλαίσιο μπορεί να είναι πολύ έντονες πχ φαγητό, οινογνωσία και άρωματα.

 

Δεν θα ξεχάσω όταν πριν χρόνια, μία ομάδα NLP Practitioners, είχαμε πάει στο Dialogue In the Dark. Όταν έσβησαν τα φώτα, εγώ αυτομάτως βασίστηκα στην ιδιαίτερα οξυμένη ακοή μου  αλλά και στην αφή για προσανατολιστώ, μίας και η όραση ήταν εκτός παιχνιδιού!

Τελειώνοντας την περιήγηση και συζητώντας την εμπειρία που ζήσαμε, μία φίλη με άφησε με το στόμα ανοικτό, λέγοντας: “…εγώ σας ένιωθα δίπλα μου με το συναίσθημα με το οποίο έχω συσχετίσει τον κάθε ένα από εσάς!” Απίστευτο!

Προσωπικά πιστεύω ότι αναγνωρίζοντας αυτές τις αισθήσεις που είναι λογικό να υπερισχύουν ανάλογα με το θέμα και το πλαίσιο και μπλέκοντας και τις υπόλοιπες με κάποιο τρόπο δημιουργούμε μία πλήρης και δυνατή εμπειρία. Το όχημα για αυτό είναι η αισθητηριακή γλώσσα!

 

Γράφοντας Αισθητηριακά: Δημιουργώντας εμπειρίες με όχημα τον γραπτό λόγο!

Η αισθητηριακή γλώσσα αποτελείται από όλες αυτές τις λέξεις και φράσεις που συσχετίζονται  άμεσα με μία απο τις 5 αισθήσεις. Λέξεις όπως:

 

  • βλέπω, εικόνα, κόκκινο, πράσινο,  λαμπερό,  φώς κλπ, απευθύνονται στην όραση.
  • ακούω, τραγουδώ, τρίξιμο, αναφορές σε ήχους και ομιλίες κλπ, απευθύνονται στην ακοή.
  • αγγίζω,τοποθετώ, κρατσανιστή πετσούλα, βελούδινη υφή, αισθάνομαι κλπ , οτιδήποτε αναφέρεται σε κίνηση, υφή και συναίσθημα απευθύνται στην αφή (κιναισθησία).
  • μυρίζω, άρωμα, μυρωδιά κλπ και παρόμοιες περιγραφές, απευθύνονται στην όσφρηση,
  • γεύομαι, γεύσεις, ξινό, πικρό, γλυκό, umami κλπ, απευθύνεται στη γεύση.

 

Συμπεριλαμβάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα παραπάνω στοιχεία σε ένα κείμενο και μάλιστα σε ισορροπία μεταξύ τους, δημιουργούμε περιεχόμενο με προϋποθέσεις αποτελεσματικότητας, διότι δημιουργούμε κοινά σημεία επαφής με όλους τους ανθρώπους. Αν αποκλείσουμε πχ την κιναισθησία απο το κείμενο, τότε όσοι την χρησιμοποιούν, θα βρούν δυσκολίες να ακολουθήσουν το κείμενο…

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα κείμενο όπου η αισθητηριακή γλώσσα χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εμπειρία δοκιμής ενός κρασιού.

 

Γράφοντας Αισθητηριακά: Η Ψηφιακή Γλώσσα.

Υπάρχει και άλλη γλώσσα πέρα της αισθητηριακής δηλαδή? Ναί η λεγόμενη ψηφιακή, αυτή που αποτελείται από λέξεις που δεν απευθύνονται σε καμία αίσθηση!

Αν διαβάσετε ένα επιστημονικό κείμενο, ένα τεχνικό οικονομικό άρθρο ή ένα “ξύλινο” πολιτικό κείμενο, θα την κατανοήσετε καθώς εκεί βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της.

Λέξεις όπως εκπαίδευση, διαδικασία, αναλυση, διοίκηση, κλπ είναι λέξεις οι οποίες ανήκουν στην ψηφιακή γλώσσα.  Που χρησιμεύουν? Στο κατάλληλο κοινό και στο κατάλληλο πλαίσιο και ως μέρος μία εμπειρίας είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο, αλλά αν επικρατούν κατά κράτος ίσως να αποδυναμώνουν ένα κείμενο, αποδυναμώνοντας την παρουσία των υπόλοιπων αισθήσεων.

Κάποια πράγματα για τη χρήση τους. θα δούμε σε επόμενο άρθρο και κυρίως για την ουσιαστικοποίηση, αλλά μέχρι τότε μπορείτε να δώσετε βάση και να ακούσετε για αυτή στην καθημερινότητα σας και να προσέξετε πως σας κάνει νιώθετε. 

 

Μία Πολυαισθητηριακή Εμπειρία!

Βλέποντας,ακούγοντας, αγγίζοντας, μυρίζοντας και γευόμενοι το περιβάλλον γύρω μας, δημιουργούμε την πραγματικότητά μας και την εμπειρία μας.

Για να μπορέσε ενα κείμενο να παρασύρει τους αναγνώστες χρειάζεται να γίνει μία κάψουλα πολυαισθητηριακής εμπειρίας ώστε να βάζει τους αναγνώστες του κατευθείαν στην ιστορία που διηγείται! Η αισθητηριακή γλώσσα είναι ένα από τα εργαλεία, αλλά όχι το μόνο. Μείνετε συντονισμένοι τις επομένες βδομάδες για μερικά ακόμα αλλά και ορισμένες σκέψεις και προσωπικές παρατηρήσεις επάνω στη δημιουργία εμπειριών μέσω γραπτών περιεχομένων!

Sensory-writing-2, Γράφοντας Αισθητηριακά

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑