Μικρός και σύντομος αποχαιρετισμός

Είναι μερικά πράγματα σε αυτή τη ζωή για τα οποία όσο και αν προετοιμάζεσαι, όσο και αν «οχυρώνεσαι», όσο και αν τα περιμένεις, όσο και αν φαντάζεσαι πως είσαι έτοιμος να τα δεχτείς, τελικά ποτέ δεν ξέρεις πως, πόσο και πότε θα επηρεάσουν. Ό,τι πανοπλία κι αν φορέσεις, ποτέ δεν είσαι πραγματικά έτοιμος για τους αποχωρισμούς. Κανείς δεν μας προετοιμάζει για αυτό το ενδεχόμενο και μάλλον είναι από αυτά που τα μαθαίνεις στην πράξη.

Κανένας αποχαιρετισμός δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλο. Άλλοι σοβαροί μεν αλλά χωρίς να ταράζουν και τα θεμέλια της ύπαρξής σου, άλλοι ξαφνικοί και απότομοι που μετά το πέρας τους αισθάνεσαι σαν να έχεις φάει ροπαλιά στο κεφάλι και βλέπεις αστεράκια για καιρό, άλλοι που ενώ τους περιμένεις καιρό μπορεί να μην τους ξεπεράσεις και ποτέ.

Πάντα στέκεσαι αμήχανος μπροστά στο «αντίο». Φόρας το κουστουμάκι σου, κάνεις τον θυμωμένο, τον απογοητευμένο, τον λυπημένο, τον επαναστάτη, αλλά στην πραγματικότητα είσαι (πρώτα από όλα) αμήχανος. Δεν ξέρεις ποιες είναι οι σωστές λέξεις για τον αποχαιρετισμό σου, ό,τι κι αν έχεις ακούσει κατά καιρούς, δεν ξέρεις ποτέ τι πρέπει να λες σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ξέρεις πώς να σταθείς, που να καθίσεις, πώς να «τακτοποιήσεις» τα χέρια σου, πώς να σε τοποθετήσεις στον χώρο και στο χρόνο.

Σε κάθε αποχωρισμό εύχεσαι να είχες προλάβει να πεις και να κάνεις όσα είχες σκεφτεί και τώρα που χάνεις αυτή τη δυνατότητα, μετανιώνεις πολύ ή λίγο. Όλοι το παθαίνουν. Κάθε αντίο, μεγάλο ή μικρό, (ξέρεις) πως θα φέρει στην επιφάνεια κομμάτια σου που δεν τα γνωρίζεις ως εκείνη τη στιγμή. Αλλά στην πραγματικότητα, το ξέρεις καλά, πως δεν υπάρχουν σωστά και λάθος αντίο. Αποχαιρετάς όπως μπορείς κι όπως αντέχεις γιατί κάθε απώλεια θα σε μάθει κάτι για σένα που δεν το ήξερες και δεν μπορούσες να το φανταστείς.

Για όλους τους εύκολους και τους δύσκολους αποχαιρετισμούς που φέρνουν τα αντίο.

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑