Μπες στη μάχη για σένα!

Πανελληνίων ξεκίνημα σήμερα και πολλά γράφονται στα social media για τα παιδιά που διαγωνίζονται σήμερα. Είδα ακόμα και ανάρτηση που έγραφε ” Εύχομαι να αποτύχεις σήμερα, γιατί δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις αν περάσεις σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο…”

Κλείσε τα αυτιά σου αγάπη μου! Και σ’ αυτούς που σου εύχονται επιτυχία και στους άλλους!

Μείνε μόνο με σένα. Στο κέντρο σου. Επικεντρώσου σ’ αυτό που θέλεις εσύ. Στο πόσο το θέλεις. Δες ότι ο αγώνας που μπαίνεις είναι για να τον κερδίσεις. Καθάρισε τη σκέψη σου από τα πάντα. Διώξε μακριά σου τις προσδοκίες, υποσχέσεις, όλα όσα σου έχουν τάξει ότι θα αποκτήσεις αν περάσεις, τις δικές σου προσδοκίες, τις δικές σου περιοριστικές πεποιθήσεις.

Οραματίσου ότι μπαίνεις μέσα στην αίθουσα με αποφασιστικότητα.

Κάθεσαι με μαχητική διάθεση στην καρέκλα σου. Ήρθες εδώ για να πάρεις αυτό που σου ανήκει!

Επικεντρώνεσαι ΜΟΝΟ στο γραπτό σου. Τους φόβους τους έχεις αφήσει έξω από την πόρτα. Αν θες, φεύγοντας, τους παίρνεις μαζί σου πάλι. Αν όχι, τους πετάς στα σκουπίδια. Δικοί σου είναι, εσύ αποφασίζεις τι θα τους κάνεις.

Τώρα είσαι εσύ και τα θέματα. Τίποτα άλλο! Αυτή τη στιγμή στη ζωή σου, μόνο αυτό υπάρχει. Διαχειρίσου τα ένα κάθε φορά. Έχεις ετοιμαστεί γι αυτό. Κι αν δεν τα ξέρεις όλα, προσπάθησε τα όσο περισσότερο και όσο πιο επίμονα μπορείς. Μπορείς! Δώσε το εκατό τοις εκατό σου!  Να φύγεις από την αίθουσα ξέροντας ότι τη δεδομένη στιγμή και στα δεδομένα θέματα έδωσες τον καλύτερο σου εαυτό, κατέθεσες όλη σου τη γνώση, κριτική σκέψη, εμπειρία, προσπάθεια. Ότι έδωσες τα πάντα σου εκείνη τη στιγμή, σαν να ήταν θέμα ζωής ή θανάτου.  Εξάντλησε και εκμεταλλεύσου όλο το χρόνο που σου δίνεται.

Και βγες από την αίθουσα ξέροντας ότι αυτή τη μάχη την κέρδισες για σένα. Μη σκεφτείς το μετά. Μη σκεφτείς τι αποτέλεσμα θα έχει αυτός ο αγώνας. Το μόνο που έχει σημασία για σένα είναι ότι έδωσες τον καλύτερο σου εαυτό.

Και μην αφήσεις κανένα να σου χαλάσει αυτή την ψυχολογική κατάσταση του μαχητή!

Μπες σ’ αυτή και στο επόμενο μάθημα που έχεις να διαγωνιστείς! Τα βήματα είναι τα ίδια. Η διαδικασία είναι η ίδια. Μάχεσαι για σένα, μάχεσαι κι ας φοβάσαι, μάχεσαι γιατί είσαι αποφασισμένος.

Και μην αφήσεις καμμιά κριτική, κανένα σχόλιο να σε βγάλει από αυτό!

Ξέρεις πόσοι δεν έμαθαν ποτέ να κερδίζουν μάχες;

Ξέρεις πόσοι πρόδωσαν τον εαυτό τους και τις δυνάμεις που έχουν; Ξέρεις πόσοι δεν έδωσαν στον εαυτό τους ούτε καν τη δυνατότητα να τις ανακαλύψουν; Ξέρεις πόσοι διάλεξαν τον εύκολο δρόμο γιατί δεν είχαν τα κότσια να αντιμετωπίσουν τους δαίμονες τους;

Δέχομαι ότι σήμερα οι Πανελλήνιες δεν καθορίζουν τη ζωή σου γιατί υπάρχουν τόσες εναλλακτικές. Και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, αν πραγματικά το θες, θα βρεις τρόπο να το πετύχεις.

Σήμερα όμως, δε μάχεσαι μόνο γι αυτό.

Σήμερα παίρνεις το βάπτισμα του πυρός! Είναι η πρώτη σοβαρή μάχη σου! Κι είσαι εσύ στο πηδάλιο του αεροπλάνου σου! Εσύ μόνο, οι δικοί σου χειρισμοί, οι δικοί σου ελιγμοί, οι δικές σου σκέψεις και αποφάσεις!

Θα το αφήσεις ακυβέρνητο; Θα το αφήσεις να σε πάει όπου θέλει; Θα το επιστρέψεις στη βάση του ή θα το αφήσεις να πέσει και να συντριβεί ενώ εσύ θα τραβήσεις τη βαλβίδα εκτόξευσης σου ίσα ίσα για να σωθείς;

Τι είδους μαχητής αποφασίζεις να γίνεις;

Γιατί ξέρεις, το μαχητή εσύ το δημιουργείς. Κάθε μέρα. Κάθε στιγμή. Με κάθε απόφαση.

Και σήμερα είναι η πρεμιέρα σου! Δώσε τα όλα και βγες από την αίθουσα με την ικανοποίηση ότι η πρόβα generale στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία για σένα και γι αυτό που είχες τη δυνατότητα να κάνεις!

Αυτή είναι η ψυχολογία του μαχητή. Να κοιτάζει πίσω στη μάχη και να ξέρει ότι έκανε τους πιο άψογους χειρισμούς που είχε τη δυνατότητα να κάνει στην παρούσα φάση.

Κι αν υπάρχει κάποιο μάθημα να μάθεις από την πρώτη σου μέρα, μάθε το και εφάρμοσε το την επόμενη μέρα, στο επόμενο μάθημα που δίνεις. Και έτσι λίγο λίγο θα χτίζεις  έναν πιο αναβαθμισμένο εαυτό. Κι έτσι θα μαθαίνεις να διεκδικείς κάθε μέρα αυτό που σου ανήκει στη ζωή, χωρίς να περιμένεις κάποιος άλλος να σου το δώσει έτοιμο. Κι έτσι θα μαθαίνεις τη γλύκα της νίκης.

Γιατί ο μόνος που έχουμε να νικήσουμε πάντα δεν είναι ” οι άλλοι “. Είναι οι συνήθειες μας, ο τρόπος σκέψης μας, η έλλειψη στόχου, ή έλλειψη πίστης στη ζωή, η έλλειψη αποφασιστικότητας και όλα όσα αφήνουμε να μας απομακρύνουν από την καλύτερη εκδοχή της ζωής που μπορούμε να ζήσουμε.

Μάθε να μάχεσαι! Και μπες στη μάχη με χαμόγελο, ευθυτενής, με το κεφάλι ψηλά και τους ώμους πίσω!

Είσαι εδώ για να νικήσεις! Για σένα!

Απόδειξε το! Σε σένα!

Δώσε τον καλό αγώνα! Για σένα!

Καλή αρχή!

Διαβάστε τα άρθρα της Έλενας Μεταξά Καλοφώνου, εδώ:

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑