Εσύ πώς μετράς την επιτυχία;

Σε αυτή την εικόνα φαίνεται πώς έχουμε εκπαιδευτεί να μετράμε την επιτυχία και τελικά πόσα άλλα κριτήρια υπάρχουν για να την κατανοήσουμε και να τη βάλουμε στη ζωή μας.

Η επιτυχία είναι υποκειμενική. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κριτήρια που φαίνεται να είναι πιο κοντά σε αυτό που κάνει κάποιον να αισθάνεται πιο επιτυχημένος και πιο ευτυχισμένος στην καριέρα του.

Η επιτυχία στην καριέρα δεν μετριέται απλώς με χρήματα, τον αριθμό των ετών στην εταιρεία σας ή τον τίτλο εργασίας.

Οι άνθρωποι είναι μοναδικοί και όλοι έχουμε μοναδικές αξίες και προτεραιότητες. Για αυτόν τον λόγο, η επιτυχία εξαρτάται από το τι είναι σημαντικό για εσάς.

Αυτό που ένα άτομο θεωρεί σημαντικό μπορεί να μην έχει σημασία τόσο για κάποιον άλλο.

Ένα άτομο μπορεί να δίνει μεγάλη αξία στα χρήματα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ανεξάρτητα από το πόσο αγχωτική μπορεί να είναι η εργασία του.

Κάποιος άλλος μπορεί να αισθάνεται αποφασισμένος να εντυπωσιάσει με διάφορους τίτλους, ακόμα κι αν η εργασία του γίνεται χρησιμοποιώντας ανήθικα μέσα.

Και μερικοί άνθρωποι μπορεί να ξεκινήσουν μια καριέρα έχοντας στο μυαλό τους ότι θα είναι η ιδανική για εκείνους, μόνο και μόνο για να μάθουν στη συνέχεια ότι δεν είναι αυτό που τους ταιριάζει.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που να αποδεικνύουν την επιτυχία στην καριέρα σας. Μια δουλειά που πληρώνει καλά δεν θα σας κάνει ευτυχισμένους αν το αντικείμενο της εργασίας σας και πολύ περισσότερο το περιβάλλον, σας κάνει να νιώθετε δυστυχισμένοι.

Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετά κριτήρια που μπορούν πιο συχνά να μας οδηγήσουν σε μια αίσθηση ικανοποίησης και επιτυχίας στην καριέρα μας όπως πνευματική υγεία, ελεύθερος χρόνος, ισορροπία με την οικογενειακή ζωή κ.ά.

Καλό θα ήταν να σκεφτείτε και τις άλλες πτυχές της ζωής σας που τόσο έχουν σημασία!

..Αλήθεια τι είναι αυτό που κάθε φορά θυσιάζετε; Μπορείτε να το αντέξετε;

image credit: https://lnkd.in/gMmz-sw

 

Παπαδάκη Ελένη

Career Coach at LeadCompass, Μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching & Mentoring Ελλάδος

Περισσότερα άρθρα από την Ελένη μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑