Ερωτικές Αναπλαισιώσεις

Χωρίσαμε και είμαι κομμάτια! Ο κόσμος μου φαίνεται γκρι…παγωμένος και γκρι. Νιώθω σαν να μου κόβεται η ανάσα…

– Χωρίσατε και έσπασες ίσως στα δύο… Άρα, πονάς για δύο,  αλλά και ανασαίνεις για δύο!

 

Έχουμε υπάρξει πολλές φορές  ως οι πρωταγωνιστές του παραπάνω διαλόγου. Έχουμε νιώσει το εσωτερικό σπάσιμο και έχουμε βουτήξει στο ατελείωτο γκρι. Η ανάσα μας πολλές φορές δοκιμάστηκε και είδαμε τον κόσμο μέσα από μια αποστασιοποίηση. Οι άλλοι, οι ερωτευμένοι, και εμείς, τα μπακούρια, οι προσφάτως χωρισμένοι. Άβυσσος ανάμεσά μας.

Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί… Σωστά; Δεν πεθάναμε, τελικά, και ζήσαμε. Επομένως, η ζωή συνεχίζεται ούτως ή άλλως. Με εμάς πρωταγωνιστές ή όχι.

Τυχαία διαλέγω ένα γράμμα από την στοίβα των ερωτικών ανεπίδοτων επιστολών…

Αγάπη μου,

Έφυγες και σκοτείνιασε ο κόσμος… Πονάει η καρδιά μου. Πονάει η ψυχή μου. Έφυγες και εγώ ακόμα σε περιμένω να φανείς. Την ώρα που έκλεινες την πόρτα πίσω σου ένιωσα πως θα πεθάνω. Αλλά δεν πέθανα. Έμεινα ως μάρτυρας της απουσίας σου.  Ήρθαν φίλοι στο σπίτι να μου πάρουν τον πόνο… Αλλά αυτός εκεί. Επίμονος. Έφυγες ΕΣΥ και ήρθε ο πόνος. Ο θεός των ερώτων να μας λυπηθεί! Και να μας δώσει πάλι φτερά!

Ακόμα και στην απελπισία του ο άνθρωπος ονειρεύεται φτερά για να πετάξει ξανά. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αναπλαισίωση των βιωμάτων του. Θέλει πάλι να ζήσει. Θέλει πάλι να νιώσει. Όσο και να παλεύεις άνθρωπε, η ζωή σου σε προλαβαίνει στην στροφή. Σε προλαβαίνει για να σου πει αλήθειες που έχεις ξεχάσει. Ο άλλος, που εσύ τον έκανες σημαντικό, δεν είναι απαραίτητα σημαντικός. ΕΣΎ είσαι ο σημαντικός πόρος της ύπαρξης σου.

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Η θάλασσα, όσο μακριά και να σου πέφτει, σου αναλογεί με τα θαύματα της. Έχεις υγεία, έχεις ήλιο με το μέρος σου, έχεις και μία ρομαντική άγνοια για το τι σε περιμένει στο τέλος του δρόμου. Η ζωή σε περιμένει στο πιο όμορφο μπαλκόνι της. Έχεις Εσένα! Τα έχεις όλα!

 

 

 

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑