Ένα φορητό απόθεμα ευτυχίας

Το αξίζεις!!

Θέλεις μια υπέροχη ζωή, έτσι δεν είναι; Όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις να εξαφανιστούν. Θέλεις να είσαι απόλυτα υγιής. Και θέλεις να είσαι σε θέση να δώσεις γενναιόδωρα ενώ έχεις περισσότερα από αρκετά για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Υπάρχουν επίσης προσωπικοί και επαγγελματικοί στόχοι. Και τόσες πολλές εκδοχές του «ορισμού της επιτυχίας» όπως ο αριθμός των ανθρώπων στον κόσμο. Όλοι έχουν διαφορετικά ιδανικά και όνειρα για τη σταδιοδρομία που επιθυμούν.

Αλλά μόνο αυτοί που μπορούν να καταλάβουν τη δύναμη που διαθέτουν για να δημιουργήσουν την πραγματικότητά τους απολαμβάνουν τους καρπούς των επιτυχιών τους.

Σκέψου το. Ο άνθρωπος είναι τόσο καλά σχεδιασμένος που δεν έχει μόνο αποθέματα ενέργειας σε μορφή λίπους το οποίο μπορεί να κάψει όποτε το χρειαστεί. Κουβαλάμε επιπλέον αποθέματα ευτυχίας με τη μορφή ευχάριστων αναμνήσεων που μπορούν να μας εμψυχώσουν σε στιγμές συντριβής. Από εσένα εξαρτάται λοιπόν αν θα τα χρησιμοποιήσεις.

Το μυαλό σου είναι ο καλύτερός σου φίλος αρκεί να το εκπαιδεύσεις.

Κάθε φορά που πας να σκεφτείς κάτι αποθαρρυντικό, που σε στενοχωρεί και σε κρατάει πίσω την εξέλιξή σου η μόνη σου άμυνα θα είναι το μυαλό σου. Φέρε την προσοχή σου σε ευχάριστες αναμνήσεις της επαγγελματικής σου ζωής, επιτυχίες, επιτεύγματα, βραβεία, αναγνώριση, ευχάριστες στιγμές με συναδέλφους, η συμβολή σου στα αποτελέσματα της ομάδας, όλα όσα έχεις κατακτήσει μέχρι τώρα με τόσο κόπο για να φτάσεις μέχρι εδώ και να είσαι ο άνθρωπος που είσαι.

Και αφού ξεθάψεις και γυαλίσεις τις ευτυχισμένες αυτές αναμνήσεις, όπως θα έκανε ένας αρχαιολόγος, σκέψου ποιο σχέδιο θα μπορούσε να σου προκαλέσει σήμερα αυτά τα συναισθήματα.

Ύστερα κάνε το μεγάλο βήμα και μπες στη δράση. Κάνε το για να δημιουργήσεις καινούριες αναμνήσεις τις οποίες θα μπορείς αργότερα να αναπολείς με τη γλυκιά νοσταλγία που μας ενθαρρύνει να γινόμαστε καλύτεροι.

Παπαδάκη Ελένη

Career Coach, Μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching & Mentoring Ελλάδος

Περισσότερα άρθρα από την Ελένη μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

Εμπνευσμένο από το βιβλίο “Η μέθοδος Ικιγκάι”

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑