Ζήσε την εργασία σου με νόημα!

Σήμερα έπεσε στα χέρια μου περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας με πολύ ωραία άρθρα ομολογουμένως. Ένα από αυτά κέντρισε το ενδιαφέρον μου από επαγγελματική διαστροφή. 

Τίτλος: Εργασία χωρίς συναίσθημα! 

Για να αποφύγετε, λέει, την δέσμευση και να μην παρασύρεστε πρέπει να μην έχετε συναίσθημα στην εργασία! Να κάνετε την δουλειά σας τυπικά. Δεν είναι εξάλλου , λέει, εκεί η ευτυχια σας.

Εγώ πάλι με τους πελάτες μου μιλάμε για εργασία με συναίσθημα , με αγάπη και νόημα. Μιλάμε πως θα φθάσουν τον στόχο τους, το όνειρο τους. Πως θα βρουν νόημα στην δουλειά που ήδη κανουν….Με συνειδητή επιλογή. 

Μόνο τότε κάποιος μπορεί να εργάζεται με χαρά, να είναι καλός σε αυτό και να παίρνει ικανοποίηση από αυτό. 

Δύσκολο; Ναι. Σπάνιο; Ναι. 

Κάπως έτσι όμως καλύπτεται ο κύκλος του ολοκληρωμένου  ανθρώπου  και,  μαζί με τις άλλες σημαντικές πτυχές της ζωής του, μπορεί  να αισθάνεται πλήρης και ευτυχισμένος. 

Ακόμα και εκεί που φαίνεται ότι δεν έχει  ενδιαφέρον, υπάρχει επιλογή: ή να δώσει εκείνος  το προσωπικό του νόημα σε αυτό που κάνει ή να κάνει συνειδητή αλλαγή.

Ο άνθρωπος συνήθως περνάει  τις περισσότερες ώρες της ζωής  του στην εργασία του. Η απάντηση  (όπως υποστηρίζει το άρθρο)  στην όποια ενδεχόμενη εργασιακή αδικία , ανισότητα ή σε ότι άλλο, είναι η συναισθηματική κενότητα στην εργασία; Φυσικά δεν μιλάμε για συναισθηματική εξάρτηση αλλά σίγουρα όχι για κενότητα.

 Αυτο είναι που συνήθως φέρνει  την εργασιακή εξουθένωση  και όχι μόνο…

Το νόημα είναι πάντα  προσωπική υπόθεση, αλλά θέλει συνειδητοποιημένο αναστοχασμό και δημιουργική ευελιξία για να βρεθεί , να αναπτυχθεί και να πραγματωθεί σε όποια εργασία και αν κάνει κάποιος. Και αυτό γινεται με την καρδιά!

They say it is just a job and you should not care. I say job is not only about money.

Κωνσταντίνα Παντούλια

 

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑