Μην σκέφτεσαι τόσο πολύ…

της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Οι σκέψεις πολλές φορές μπορεί να σε τρελάνουν περισσότερο από την ίδια την πραγματικότητα. Οι σκέψεις μπορούν να κυριεύσουν τον άνθρωπο, να τον τρελάνουν, να τον κάνουν να απολέσει κάθε λογική και να μετατραπεί σε άγριο θηρίο.

Ένας εραστής τυφλωμένος από τις παράλογες σκέψεις, σκοτώνει την ερωμένη του, επειδή νομίζει πως εκείνη τον απατάει. Δεν είναι η πραγματικότητα εκείνη που τον ωθεί, αλλά οι σκέψεις του που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η υπερβολική σκέψη πολλές φορές είναι εκείνη που δημιουργεί το πρόβλημα. Κάποτε είχα διαβάσει τη σπουδαία φράση ‘’τα περισσότερα πράγματα για τα οποία ανησυχείς, δεν έχουν συμβεί ποτέ’’.

Βιαζόμαστε πολλές φορές να βγάλουμε τελειωτικά συμπεράσματα πριν μιλήσουμε με τον άλλο, πριν δούμε το γιατρό, πριν πάμε να γράψουμε εξετάσεις. Σκεφτόμαστε διαρκώς το μέλλον; μήπως αρρωστήσουμε, μήπως δεν έχουμε να πληρώσουμε λογαριασμούς, μήπως το ένα και μήπως το άλλο. Βάζουμε τον εαυτό μας στην επώδυνη διαδικασία να σκέφτεται το άγνωστο μέλλον με αποτέλεσμα να χάσουμε το τώρα.

Οι σκέψεις μπορούν να γίνουν η θανατική καταδίκη μας. Η ζωή ορισμένες φορές, δε χρειάζεται υπεραναλύσεις, χρειάζεται καθαρή σκέψη και εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας να ανταπεξέλθουμε σε οτιδήποτε εκείνη μας φέρει.

Άφησε κάποιες φορές καταστάσεις να φύγουν χωρίς να τις σκεφτείς. Μη βαρύνεις την ψυχή σου με μάταιες απορίες και ανούσια συμπεράσματα που δεν έχουν λογική υπόσταση.

Μη σκέφτεσαι τόσο πολύ. Άφησε την καρδιά να σε οδηγήσει στις λύσεις…

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑