Dizer Coffee Specialization: Τελικά Υπάρχει Φωτιά & χωρίς Καπνό!

Dizer Coffee Specialization: Τελικά Υπάρχει Φωτιά & χωρίς Καπνό!

Το Dizer Coffee Specialization αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στην ιστορία του Sensory-Explorer κάθως στο κατάστημα της Πεύκης πίνοντας έναν Cold Brew γεννήθηκε η πρώιμη ιδέα της δημιουργίας ενός Blog που στην πορεία ονομάστηκε Sensory-Explorer!

To Dizer μπήκε στη ζωή μας  όταν γνώρισα την Ελένη Κουλουμέντα συνιδιοκτήτρια της επιχείρησης σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και με τράβηξε εκείνος ο καφές με το εξωτικό όνομα Cold Brew και στη συνέχεια εκτίμησα τόσο πολύ αυτό το Cafe όταν γεννήθηκε ο γιος μου διότι το περιβάλλον του είναι άκαπνο, φιλικό προς τις οικογένειες και φυσικά όλα τα προϊόντα του είναι επιλεγμένα με αγάπη και αυτό φαίνεται σε όλες μα όλες τις επιλογές των ιδιοκτητών του!

Το Dizer Coffee Specialization αυτή τη στιγμή αριθμεί δύο καταστήματα σε Πεύκη και Μαρούσι  αλλά όπως θα διαβάσετε και στην συνέντευξη – παρουσίαση της Ελένης που ακολουθεί υπάρχουν σχέδια για επέκταση που τους ευχόμαστε ολόψυχα να γίνουν πραγματικότητα γιατί το concept το αξίζει!

Ποια είναι η επιχείρηση σας και ποια η φιλοσοφία της?

Η επιχείρησή  μας είναι το Dizer Coffee Specialization. Η φιλοσοφία μας είναι σεβασμός στον πελάτη για να απολαμβάνει τη στιγμή που είναι στο χώρο μας. Για μας σεβασμός σημαίνει καθαρό (άκαπνο) , χαλαρωτικό περιβάλλον και προϊόντα ανώτερης ποιότητας σε τιμές προσιτές ώστε να μπορούν να τα απολαμβάνουν όλοι όσοι αγαπούν τις καθαρές γεύσεις, το χειροποίητο και τις άριστες πρώτες ύλες.

 

Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από το Brand?

Ο Αλέξανδρος Σαμιώτης, η Ελένη Κουλουμέντα και ο Παναγιώτης Κόκκινος ξεκινήσαμε την ιδέα του Dizer. Στην πορεία είμασταν τυχεροί γιατί συναντήσαμε εξαιρετικούς ανθρώπους που με τις γνώσεις τους και το ήθος τους μας βοηθούν να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι.  Ο Παναγιώτης Τσιάβος, pastry chef και f&b manager και οι συνεργάτες μας από το Area 51, Freddy Pastras Mayer και Κώστας Σπηλιόπουλος. Είναι οι άνθρωποι που πάντα είναι παρόντες και πάντα μας βοηθούν να ανέβουμε επίπεδο. Σημαντικό κομμάτι του puzzle είναι και οι baristi, τα παιδιά στο service και οι μάγειρες που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να διατηρούμε την ίδια ποιότητα κάθε μέρα σε κάθε επίπεδο.

 

Τι είναι αυτό που σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό?

Η σταθερότητά μας στην ποιότητα του καφέ , η επιλογή εξειδικευμένου προσωπικού, η παρασκευή δικών μας προϊόντων για να είναι πιο φρέσκα και χωρίς συντηρητικά (μπριος, σάντουιτς, cake, όλα τα γλυκά κλπ) , το χαλαρό περιβάλλον με αναπαυτικά καθίσματα που προσφέρεται για διάβασμα και δουλειά και φυσικά ότι είμαστε άκαπνο μαγαζί και έτσι έρχονται όσοι έχουν οικογένεια και  μικρά παιδιά ή έχουν συνηθίσει έτσι από το εξωτερικό ή απλά τους αρέσει ο καθαρός χώρος κι ας καπνίζουν.  

 

Λίγα λόγια για τα προϊόντα σας και αν επιλέγατε μέχρι 3 ποια θα ήταν αυτά?

Ο καφές μας είναι ανώτερης ποιότητας μονοποικιλιακός καφές από την εταιρεία AREA 51. Ο καφές αλέθεται, ζυγίζεται και σερβίρετε τη στιγμή της παραγγελίας. Τα γλυκά μας παρασκευάζονται στο εργαστήριό μας στο Μαρούσι με πρώτες ύλες ανώτερης ποιότητας και τα συντηρούμε δύο μέρες μόνο στο ψυγείο και μετά δεν τα διαθέτουμε. Έτσι είναι πάντα φρέσκα. Το brunch μας και τα σνακ μας αναβαθμίζονται καθημερινά και τα περισσότερα υλικά παρασκευάζονται στο χώρο μας αποφεύγοντας έτσι συντηρητικά και χημικά που βρίσκονται σε έτοιμα συσκευασμένα προϊόντα. Ολοι οι χυμοί μας στίβονται στη στιγμή στο vitamin bar και έχουμε κάνει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς για να προσφέρουμε βιταμίνες και θρεπτικά συσταστικά. Αν πρέπει να διαλέξω κάποια συγκεκριμένα προΪόντα θα είναι το cold brew, η αφράτη red velvet και η μπαγκέτα με μεσογειακά λαχανικά που είναι απλή, νόστιμη και έχει γεύση ελληνική.

 

Υπάρχουν κάποια μελλοντικά σχέδια ή events που σχεδιάζετε και θα θέλατε να αναφερθούν εδώ?

Πάντα έχουμε σχέδια και νέα events. Μετά το Πάσχα  στο Dizer στο Μαρούσι θα γίνει ένα workshop για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν αλλά και να μάθουν να φτιάχνουν μόνοι τους cold brew. Ενας γλυκόπιοτος καφές, αποτέλεσμα πολύωρης κρύας απόσταξης που έχει την τιμητική του μόλις ανοίγει ο καιρός και εμείς θα φανερώσουμε τα μυστικά για ένα καλό αποτέλεσμα. Με τη βοήθεια φυσικά του AREA 51.

 

Στα σχέδια τα μελλοντικά είναι δύο project :

Α. Η δημιουργία ενός χώρου-εργαστηρίου που θα γίνεται η παρασκευή όλων των προϊόντων μας γιατί ο στόχος μας είναι να παράγουμε μόνοι μας όλα τα προϊόντα ώστε να ελέγχουμε την ποιότητα των πρώτων υλών.

Β. Το Dizer …επεκτείνεται. Όχι σαν franchise αλλά για περιορισμένο αριθμό μαγαζιών και για κάποιους ανθρώπους που είναι της ίδιας φιλοσοφίας με τη δική μας και θέλουν να επενδύσουν σε κάτι που να εκφράζει ανώτερη ποιότητα και συνεχή εξέλιξη…είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε. 

Κάτι άλλο που είναι σημαντικό και θα θέλατε να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας?

Ο καφές είναι ζωντανός. Μεταλλάσσεται με τον καιρό, τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο και φυσικά την εξειδίκευση του μπαρίστα. Καθημερινά οι barista μας ρυθμίζουν και κάνουν δοκιμασίες ώστε να δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οφείλουμε να τους δώσουμε να καταλάβουν τι καφέ θέλουμε να πιούμε για να μας δώσουν ένα αποτέλεσμα πιο κοντά στα γούστα μας. Επειδή οι περισσότεροι είχαμε συνηθίσει να πίνουμε καφέδες άλλης ποιότητας που δεν έβγαζαν γεύση όσοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει speciality ξαφνιάζονται με το γευστικό προφίλ που μπορεί να βγάλει μια κούπα. Άλλοι προτιμούν τις οξύτητες, άλλοι το bitter , άλλοι κάτι πιο γλυκόπιοτο. Γι’αυτό πρέπει να συνεργαστείτε με τον barista για να απολαύσετε έναν speciality καφέ του γούστου σας!

Υπάρχει κάτι άλλο που μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί σε αφιερώματα και παρουσιάσεις σας στον τύπο που θα θέλατε να αναφερθεί σε αυτή του Sensory-Explorer?

Θέλουμε να γνωρίζουν οι φίλοι μας ότι η λέξη «ποιότητα» δεν είναι κάτι απλό. Από τον καφέ μας ο οποίος μέχρι να φτάσει στο φλυτζάνι σας έχει περάσει από πέντε φίλτρα νερού μέχρι τα γλυκά μας που ετοιμάζονται και ψήνονται καθημερινά στο χώρο μας με επιλεγμένες πρώτες ύλες από τον Head Pastry chef Παναγιώτη Τσιάβο και το  brunch μας για το οποίο χρησιμοποιούμε φρέσκες πρώτες ύλες και δικά μας χειροποίητα ψωμιά. Όταν λοιπόν κάποιος συγκρίνει τις τιμές μας θα πρέπει να γνωρίζει τι πίνει και τι τρώει σε μας σε σχέση με άλλα μαγαζιά. Το γεγονός ότι έρχεται πολύς κόσμος με την οικογένειά του σε μας είναι μεγάλη ευθύνη και φροντίζουμε να του προσφέρουμε αυτό που θα τον ικανοποιήσει γευστικά αλλά πάνω απ’όλα να έχει παρασκευαστεί και συντηρηθεί με σωστό τρόπο ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία των πελατών.

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑