Γίνε χρήσιμος!

Πριν μπούμε στο εορταστικό κλίμα (μιας και ήρθε ο Δεκέμβρης) και πριν ξεκινήσουμε να αμπελοφιλοσοφούμε για το μήνυμα των Χριστουγέννων και να μοιραζόμαστε τις παιδικές μας αναμνήσεις ή τα ψυχικά μας τραύματα από τα παρελθόντα Χριστούγεννα, ας σδράξουμε την ευκαιρία να γίνουμε για μια φορά λιγάκι χρήσιμοι.Πριν βγεις λοιπόν στα μαγαζιά να ποδοπατηθείς, να ξοδέψεις όλα σου τα λεφτά και να νομίσεις ότι όλα είναι φωτεινά λαμπιόνια, θέλω να ρίξεις ένα βλεφαρο στην παρακάτω λίστα.

Σε αυτήν θα βρεις πληροφορίες για φορείς όπου  να προσφέρεις φέτος ό,τι δεν σου χρειάζεται, ό,τι θα ήθελες να πετάξεις, ό,τι σου πιάνει χώρο. Δεν θα σε μπερδέψω, ούτε θα σε παιδέψω πολύ. Σου γράφω λίγα για να διαλέξεις αυτό που σε βολεύει.

Να θυμάσαι: Δεν σου κοστίζει τίποτα και ταυτόχρονα σε κάνει χρήσιμο σε αυτόν τον πολύ σκληρό κόσμο που όσα λαμπάκια και αν του φορέσεις πάντα η σκοτεινιά του θα ταλαιπωρεί τους αδύναμους.

Ας ξεκινήσουμε:

Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» περιλαμβάνει κεντρικό κτίριο υποδοχής εξυπηρετούμενων, κέντρο υποδοχής βρεφών, οκτώ περίπτερα φιλοξενίας βρεφών-νηπίων, στέγη δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ξενώνα εγκύων-λεχωίδων, γραφεία στέγασης υπηρεσιών, βοηθητικούς χώρους.

Εδώ μπορείτε να χαρίσετε τα βρεφικά και παιδικά ρούχα που δεν χρειάζεστε πια, αλλά και βιβλία, παιδικά μικροέπιπλα και παιχνίδια.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2132015700

Απώτερος στόχος είναι ο Δεσμός να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και στην καλλιέργεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας. Τα αγαθά που προσφέρετε:

Τρόφιμα: να είναι συσκευασμένα και μακράς διάρκειας, να μην απαιτούν ψυγείο και να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους.

Φάρμακα: να είναι σε σφραγισμένες συσκευασίες και να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης

Σεντόνια / πετσέτες: να είναι πλυμένα, χωρίς λεκέδες

Ηλεκτρικά είδη: να είναι ακέραια και να λειτουργούν κανονικά

Οικιακά σκεύη: να είναι καθαρά, λειτουργικά, να μη λείπουν κομμάτια και να μην έχουν σπασίματα.

Είδη προσωπικής υγιεινής: να είναι σε πλήρεις και κλειστές συσκευασίες και να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους (εφόσον υπάρχει).

Είδη καθαριότητας

Βιβλία: να μη λείπουν σελίδες, να μην είναι σκισμένα ή λεκιασμένα. Στα σχολικά εγχειρίδια να μην είναι συμπληρωμένες οι ασκήσεις.

Γραφική & χαρτική ύλη

Παιχνίδια: να είναι καθαρά, να λειτουργούν, να μη λείπουν κομμάτια και να είναι κατάλληλα για χρήση από παιδιά. Σε περίπτωση που ένα παιχνίδι αποτελείται από πολλά κομμάτια, παρακαλούμε αυτά να βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μία ξεχωριστή συσκευασία (π.χ. όλα τα κομμάτια ενός παιχνιδιού playmobil σε μια σακούλα).

Είδη ιματισμού: να είναι καθαρά και να μην έχουν φθορές όπως σκισίματα, γάριασμα, τρύπες κλπ.

Αθλητικός εξοπλισμός: να είναι σε καλή κατάσταση και αν περιλαμβάνουν διαφορετικά κομμάτια να είναι όλα συγκεντρωμένα.

Έπιπλα: να είναι αποσυναρμολογημένα εάν ζητηθεί και υπάρχει η δυνατότητα

Επικοινωνήστε μαζί τους στο info@desmos.org – 216 8090 840 για την Αθήνα ή στο thessaloniki@desmos.org – 2310 527620 για τη Θεσσαλονίκη.

Το Κέντρο ιδρύθηκε το 1997 στον Κολωνό, με σκοπό να στηρίξει τα κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, παιδιά που ανήκουν σε φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές μειονότητες καθώς και παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά, οικογενειακά προβλήματα, ρατσισμού και περιθωριοποίησης. Στόχος, η κοινωνική ένταξη των κοινωνικά αποκλεισμένων παιδιών και των οικογενειών τους, με σεβασμό στις προσωπικές και πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στην παρακάτω διεύθυνση:

Αρίστωνος 6-8 & Πιερίας 5, Κολωνός-Μεταξουργείο, 10441

Τηλ. 210-5239402 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00- 18:00)

FAX. 210-5228957

E-Mail: socedact@otenet.gr

Εδώ μπορείς να δωρίσεις

Είδη σπιτιού (σε λειτουργική κατάσταση)

Έπιπλα (κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες, σαλόνια, βιβλιοθήκες, κ.α.)

Ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα, φωτιστικά

Κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, σεντόνια, παλώματα, πετσέτες)

Είδη κουζίνας (πιάτα, ποτήρια, μαγειρικά σκεύη, κατσαρόλες, μαχαιροπήρουνα, κτλ)

Ρουχισμός

Ρούχα ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, ανεξαρτήτως εποχής

Παπούτσια

Τρόφιμα

Όλων των ειδών είναι ευπρόσδεκτα

Θα τους βρείτε στη διεύθυνση: Λυκούργου 10, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 210-6713399

E-mail: info@anthropinoi-anthropoi.gr

είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην άμεση πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα φάρμακα που χρειάζονται. Μπορεί κανείς εύκολα και γρήγορα να δωρίσει τα φάρμακα που δεν χρειάζεται πια σε κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία και άλλους κοινωφελείς φορείς, αναζητώντας το πλησιέστερο σημείο εδώ και στο τηλέφωνο 2103007222.

  • Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων

Αν σας περισσεύουν βιβλία ή μικροαντικείμενα που δεν σας είναι απαραίτητα, μπορείτε να τα δωρίσετε στο παλαιοβιβλιοπωλείο που έχει σκοπό να στηρίξει τους άστεγους, προσφέροντάς τους ένα χώρο εργασίας και μία βασική, αξιοπρεπή διαβίωση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση Πειραιώς 132 Αθήνα, στο τηλ. 6977239766 και στο e-mail: booksleonis@yahoo.gr.

Πριν την οποιαδήποτε δωρεά ή προσφορα, επικοινωνήστε με τον εκάστοτε φορέα για μια επιβεβαίωση των αναγκών τους!

Καλές Γιορτές!

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑