Αρθρογράφοι

Παναγιώτης Μπαρμπαρήγος
Behavioral Strategist - NLP Coach

Ονομάζομαι Παναγιώτης και είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του Sensory Explorer.

Στην προσπάθειά μου να αποκτήσω πρόσβαση και να αξιοποιήσω την ανθρώπινη εμπειρία  γνώρισα τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) και o έρωτας ήταν κεραυνοβόλος! Σήμερα είμαι NLP Master Practitioner & Επαγγελματίας Behavioral Strategist - NLP Coach.

Οι δύο τομείς που με κινητοποιούν αφάνταστα είναι η γονεϊκότητα και το Marketing, οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι! Όραμα μου είναι η Ελληνική κοινωνία να αποκτήσει συνειδητοποιημένους και προετοιμασμένους γονείς, καθώς τα παιδία είναι ο Καθρέπτης της Οικογένειας! Ας φροντίσουμε το είδωλο το οποίο βλέπουν σε αυτόν και μιμούνται να είναι ότι καλύτερο μπορούμε να τους δώσουμε!

Ως άνθρωπος είμαι αθεράπευτα δημιουργικά περίεργος, σαν μικρό παιδί! Αγαπώ τη δια βίου μάθηση και τη βιωματική εκπαίδευση και ασχολούμαι από μικρό παιδί με τη μαγειρική, την τροφοσυλλογή και την οινογνωσία και την γυμναστική, ενώ σχετικά πρόσφατα προέκυψε η συγγραφή βιβλίων και το Blogging! Εκτός αυτών είμαι ανοικτός σε οτιδήποτε θα μου τραβήξει την προσοχή και μπορεί να εμπλουτίσει το Χάρτη μου με Ενδιαφέρουσες εμπειρίες!

Είμαι παντρεμένος με τη Νίκη και είμαι πατέρας δύο μικρών παιδιών του Μάξιμου- Κωνσταντίνου και την Μυρσίνης,  τα οποία είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής μου!

Facebook PageNLP Coach websiteLinkedIn Profile
Μαρία Καλαμαρά
Author @ Περί ζωής ο λόγος!

Είμαι η Μαρία.
Σε όλη τη ζωή μου πάντα είχα τη διάθεση να βοηθώ και να υποστηρίζω τους άλλους να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να βρίσκουν τη δύναμη να συνεχίζουν παρά τις όποιες αντιξοότητες.
Όταν ανακάλυψα το  Life Coaching πίστεψα ότι ήταν ακριβώς αυτό  το οποίο αναζητούσα. Μια μέθοδος, που μου έδινε τα εργαλεία να υποστηρίζω τους ανθρώπους όταν έχουν δυσκολίες, να ξεπερνούν τα εμπόδια και να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους. Να φωτίζω τις δυνάμεις τους και να μετατρέπω τις αδυναμίες τους σε ευκαιρίες εξέλιξης.
Το 2013 απέκτησα το Diploma in Personal Life Coaching αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον Association for Coaching (UK), το οποίο παρέχεται στην Ελλάδα από το Athens Coaching Institute. Παράλληλα, παρακολούθησα μαθήματα Ψυχανάλυσης και Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο κατέχω και το πρώτο μου πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες. Έχω ασχοληθεί με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες κι έχω δει στην πράξη πόσα θετικά αποτελέσματα φέρνει στη ζωή των ανθρώπων αυτή η μέθοδος.
Το Life Coaching είναι  ένας τρόπος να αλλάξεις οτιδήποτε δυσκολεύει την πορεία σου προς μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη ζωή. Να δεις τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική, πέρα από περιοριστικές αντιλήψεις, να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και πόσα πολλά και σπουδαία μπορείς να πετύχεις, αν το θελήσεις πραγματικά.
Αγαπώ την αλλαγή, τη διαρκή προσωπική ανάπτυξη , τους αυθεντικούς και ειλικρινείς ανθρώπους. Όσους παραμένουν πιστοί στις αξίες τους, ακολουθούν το δρόμο της καρδιάς τους, ονειρεύονται, σχεδιάζουν, δρουν, πραγματοποιούν.

Facebook Profile
Έλενα Μεταξά - Καλοφώνου
Αρθρογράφος @ Let's Play Unplugged!

Η Έλενα Μεταξά Καλοφώνου είναι καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας και ιδιοκτήτρια του εκπαιδευτηρίου ξένων γλωσσών ΜΕΤΑΞΑ στη Χαλκίδα, όπου ζει με την οικογένεια της.

Από την αρχή της καριέρας της μέχρι σήμερα συμμετέχει σε εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σχετικά με μεθοδολογία και εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας, ψυχολογία, αυτοβελτίωση και προσωπική ανάπτυξη και έχει κάνει σπουδές Child Development στο τμήμα Ψυχολογίας του Open University.

Είναι Senior Professional Member στο Ελληνικό Ινστιτούτο Coaching (H.I.C.), έχοντας εκπαιδευτεί και λάβει Certificate in Coaching, AC Accredited, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα με τη διδασκαλία, εργάζεται ως Coach με γονείς, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους που επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. 

Personal Fb ProfilePersonal LinkedIn ProfileProfessional Fb page
Ελένη Παπαδάκη
Αρθρογράφος @ Κάνε τα όνειρά σου επάγγελμα!

Είμαι η Ελένη. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση και τα τελευταία χρόνια, η βαθιά μου ανάγκη να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου με οδήγησε να επενδύσω στην Προσωπική μου Ανάπτυξη και ταυτόχρονα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου μέσα από τις σπουδές μου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μέσα από την επαγγελματική συμβουλευτική το Όραμα μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να βρουν τη δύναμη να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και σκοπός μου σε αυτή τη στήλη είναι να σε βοηθήσω να συνδεθείς με την επαγγελματική και προσωπική ζωή που έχεις ονειρευτεί! Μπορεί να φαίνομαι ονειροπόλα, αλλά αυτό μου δίνει ενέργεια κάθε μέρα, εύχομαι να τη μεταδώσω και σε εσένα.

Fb Page
Χρυσούλα Ζερβού
Αρθρογράφος @ Φύσηξε Νοτιάς & Χάραξε...

Είμαι η Χρυσούλα και είμαι ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια στην Ρόδο. Έχω ειδικευθεί στην Συστημική Ψυχοθεραπεία και Διάγνωση και στην Αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας. Αγαπώ πολύ την δουλειά μου.

Πάντα λέω ότι η ψυχοθεραπεία είναι ένα μαγευτικό ταξίδι με πολλούς κρυμμένους θησαυρούς για τους γενναίους ταξιδιώτες. Το γράψιμο είναι άλλη μεγάλη μου αγάπη, από μικρό παιδί. Αγαπώ να δημιουργώ, να ταξιδεύω με τις λέξεις, να προβληματίζομαι και όλα αυτά να τα μοιράζομαι απλόχερα και με ενθουσιασμό! 

Facebook Page
Χάρις Κόντου
Αρθρογράφος @ Carpe Diem

Είμαι η Χάρις Κόντου και έχω σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία . Αγαπώ τα παιδιά, τη μουσική και το θέατρο. Αγαπώ πολύ και το γράψιμο. Στη ζωή μου πάντα φροντίζω να είμαι «ερωτευμένη» με τη ζωή. Πάντα προσμένω την επόμενη στροφή. Πιστεύω στους ανθρώπους, αν και η πίστη μου πολλές φορές κλονίστηκε. Πιστεύω επίσης πως κάποτε οι άνθρωποι ήταν πουλιά! Ασχολούμαι με τη συγγραφή παραμυθιών για όλες τις ηλικίες. Γράφω συχνά θεατρικούς μονολόγους γυναικών, οι οποίοι έχουν γίνει θεατρικές παραστάσεις στη Ρόδο , όπου διαμένω. Μου αρέσει να βλέπω πίσω από τις γραμμές των κειμένων και τα τελευταία χρόνια έχω στρέψει το ενδιαφέρον μου στα Εργαστήρια Δημιουργικής Ανάγνωσης και Γραφής, για παιδιά και ενήλικες. Το ταξίδι της επικοινωνίας με τους συνανθρώπους μας παραμένει η πιο αγαπημένη μου ασχολία και ελπίδα!

Facebook Profile
Έρση Βασιλεία Βουδούρη
Αρθρογράφος @ "Με Ταξί, Αστείου & Σοβαρού!"

Γεννημένη στην Αθήνα το σωτήριο 1981. Σπουδαγμένη στην ερωτική συμπρωτεύουσα στο τμήμα Θεάτρου. Αγαπώ τα καφέ και τα μπαρ του κέντρου, τις βόλτες στη λιακάδα,τη μουσική, το σινεμά, το θέατρο και αναζητώ την έμπνευση πάντα και παντού. Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω πειρατίνα.

Facebook pageTwitter pageInstagram
Jacko Levi
Αρθρογραφος @ Perspectives

Το βιογραφικό του Jacko είναι εντυπωσιακό με τα στοιχεία που ξεχωρίζουν να είναι σπουδές σε Πολιτικές Επιστήμες, Δίκαιο και Οικονομικά, η ενασχόληση του με το Marketing, η αρθρογραφία στο Parallaxi Magazine και φυσικά το Management της Σχολής Μαγειρικής La Chef Levi με παρουσία σε Ελλάδα και Αλγερία! Το σημαντικότερο όλων είναι όμως ο χαρακτήρας του! Ανατρεπτικός και κοφτερός! Η γνωριμία με το Blog έγινε μέσω της παρουσίας του ως Marketer που ξεχωρίζει στο χώρο που υπηρετεί καθώς τολμά να κινείται σε περιοχές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν καινοτόμες στην Ελλάδα. Επειδή δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά όμως, γνωρίζοντας τον άνθρωπο πίσω από τον Marketer, ξεδιπλώθηκε ένας πολύπλευρος χαρακτήρας με απόψεις, ιδέες και όρεξη για τη ζωή! Τα τελευταία είναι που θα επικοινωνήσει μέσω της στήλης Perspectives!

Facebook PageLinkedIn Profile
Τίνα Μιχαηλίδου
Author @ Athens Sutra: Ex's GhostBusters

Γεννημένη στη Κύπρο έχοντας ζώδιο Ταύρο με ωροσκόπο Δίδυμο και με μουσικά ακούσματα τύπου Γιάννη Πλούταρχου η αγάπη της για το γράψιμο ξεκίνησε όταν χώρισε και το έκανε χόμπι. Λατρεύει να γράφει για σχέσεις,πρώην και χωρισμούς καθώς πιστεύει πως the karma is bitch,αφού και η ίδια δηλώνει bitch

Personal Facebook ProfileBlog's Facebook PageBlog
Joanna Vaiou
Author @ Experience Bits

Η Joanna Vaiou είναι Search Engine Optimization Specialist στην δική της remote SEO εταιρεία, όπου στηρίζει μεγαλομεσαίες επιχειρήσεις σε διάφορες εγχώριες (και διεθνείς αγορές) με υπηρεσίες οργανικής προβολής και ορατότητας, στα διάφορα οργανικά διαδικτυακά κανάλια marketing.

Είναι  οπαδός της Προσωπικής Ανάπτυξης και την βιώνει σαν εργαλείο, εφαλτήριο ή δρόμο, προς μία πιο πλήρη, πιο ευτυχισμένη και πιο γεμάτη ζωή.

Τα ενδιαφέροντα της εξαπλώνονται και σε άλλους τομείς όπως τον ψηφιακό νομαδισμό και την online επιχειρηματικότητα (working from anywhere).

Λατρεύει επίσης τα ταξίδια. Τα πραγματικά (που συνήθως είναι solo) και αυτά του μυαλού.

Ταξιδιάρα ψυχή, ελεύθερη με αυτοπειθαρχεία.

Η αυτοπειθαρχεία είναι ένα από τα δυνατά της σημεία και την έχει βοηθήσει να εξισορροπεί την αγάπη της για τις δυνατότητες  που της προσφέρει το δώρο που λέγεται «ζωή».

Όπως λέει: «Δεν φτάνει μόνο να ονειρευόμαστε μια καλύτερη ζωή, πρέπει να έχουμε και την πυγμή, την υπομονή και την αυτοπειθαρχεία να την δημιουργήσουμε, πολλές φορές από το σημείο ΜΗΔΕΝ. Και αυτό, απαιτεί ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ προς εαυτόν».

Για όλα αυτά που αγαπά, έχει αρθρογραφήσει σε Ελληνικά και ξένα ιστολόγια. Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν εδώ.

LinkedIn ProfileFacebook ProfileTwitter Profile

Powered by WordPress.com.

Up ↑