“ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ” – Παρουσίαση Βιβλίου

Στο Sensory Explorer αγαπούμε τα κάθε λογής οδοιπορικά εντός και εκτός της ψυχής και το συγκεκριμένο βιβλίο του Blogger και Συγγραφέα Δημήτριου Φανούριου Πίσχινα μας τράβηξε το ενδιαφέρον.

Ο Δημήτρης διατηρεί το The Blog of Dimi και σε αυτό το βιβλίο έχει καταγράψει ένα καταπληκτικό ταξίδι το οποίο έκανε για χάρη της περιπέτειας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο οποίο διέσχισε οδικώς όλη την Αφρική από το νοτιότερο άκρο της έως και την Αίγυπτο μέσα σε διάστημα 6 μηνών!

Οι εμπειρίες που περιγράφει είναι συγκλονιστικές και πολλές από αυτές ανατρέπουν πολλά από αυτά που γνωρίζουμε για κάποιες χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου. Διαβάσαμε από περιγραφές πλούσιων μεγαλουπόλεων όπως το Χαρτούμ έως και αναβάσεις που κόβουν την ανάσα στο Όρος Κένυα, αλλά και στο Βιβλικό Όρος Σινά! Εμάς μας έμειναν χαραγμένες δύο εμπειρίες, αυτές της κατάδυσης με τους Μεγάλους Λευκούς στη Νότια Αφρική  και η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου!

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας είναι χαρακτηριστική και χρωματίζει το κείμενο με χρώματα παλαιοτέρων εποχών, δίνοντας του έναν πολύ αποικιακό αέρα, που μας ταξίδεψε εκεί γύρω στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Από την άλλη μεριά η κριτική του ματιά σε πολλά θέματα είναι σύγχρονη και ανατρεπτική και προσθέτει πολλούς πόντους στο σε ένα κατά τα άλλα ταξιδιωτικό κείμενο.

Ας αφήσουμε τον ίδιο τον συγγραφέα να μας πεί λίγα λόγια για το βιβλίο του:

απο το κειπ ταουν στην αλεξανδρεια“Το αποτελούμενο από 456 σελίδες παρόν έργο αφηγείται μία ιστορία πέρα ως πέρα αληθινή. Αυτή αρχίζει στο Κέιπ Τάουν της Νοτίας Αφρικής κατά τις αρχές ενός νοτίου καλοκαιριού όταν μόλις είχα αφιχθεί εκεί με ένα διαβατήριο, έναν ορισμένο και περιορισμένο προϋπολογισμό, όσες αποσκευές μπορούσα να φορτωθώ και να κουβαλήσω πάνω μού υπό οιεσδήποτε συνθήκες, και μία τρελή ιδέα: να φτάσω, εν καιρώ, από το νοτιότερο άκρο της Αφρικανικής Ηπείρου μέχρι την Μεσόγειο Θάλασσα ταξιδεύοντας όλον τον δρόμο δια ξηράς. Το μόνο που έλειπε ήταν το σχέδιο…

  Μετά το πέρας έξι μηνών και την διάνυση ανυπολογίστων χιλιομέτρων με μία πληθώρα ποικίλων μεταφορικών μέσων και τον διερχομό μέσω δώδεκα ξεχωριστών αφρικανικών κρατών, μία νύχτα σε κάποια προκυμαία της Αλεξάνδρειας, ήταν που αυτή η μέχρι πρότινος ιδέα είχε μετουσιωθεί σε ανάμνηση… την ανάμνηση μίας επικής περιπέτειας γεμάτης εκλεκτές συγκινήσεις.

  Μία συλλογή από τα πιο αξιομνημόνευτα στιγμιότυπα αυτής της περιπέτειας και τις πιο αξιοσημείωτες παρατηρήσεις μου πάνω στην ιδιάζουσα και σαγηνευτική αφρικανική πραγματικότητα είναι που η ιστορία αυτή αφηγείται.”

Αποσπάσματα του βιβλίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ,  όπως και να παραγγείλετε και το βιβλίο απευθείας απο το  Blog του συγγραφέα του.

One thought on ““ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ” – Παρουσίαση Βιβλίου

Add yours

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑