Αναζήτηση εργασίας και θετική σκέψη

Για εσάς που αναζητάτε εργασία ή θέλετε να κάνετε αλλαγή καριέρας:

Υπάρχει μεγάλη δύναμη στη θετική σκέψη, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που χαρακτηρίζεται από μαζικές απολύσεις, άδειες, πάγωμα προσλήψεων αλλά και επανέναρξη προσλήψεων σε κάποιες εταιρείες.

Όταν μπαίνετε στη φάση αναζήτησης εργασίας με αρνητική σκέψη, επιτρέπετε σε αυτήν τη σκέψη να ελέγχει το αποτέλεσμα. Είναι δύσκολο. Το ξέρω. Το έχω ζήσει. Πολλοί coach και συγγραφείς έχουν βιώσει αποτυχίες στη διάρκεια της αναζήτησής τους. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς μπήκαμε σε αυτόν τον κλάδο – για να βοηθήσουμε τους άλλους να μάθουν από τα λάθη μας. Να θυμάστε πάντα ότι η θετική σκέψη δημιουργεί θετικά αποτελέσματα. Ακόμα κι αν δεν βλέπετε να τελειώνει για εσάς το ταξίδι αυτής της αναζήτησης, βρείτε κάτι για να σας κρατήσει κινητοποιημένους.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για τις μικρές σας νίκες. Π.χ. Πραγματοποιήσατε μια νέα επαγγελματική επαφή. Μπράβο σας! Ο υπεύθυνος προσλήψεων απάντησε στο αίτημά σας. Συγχαρητήρια! Μάθατε για τη βελτιστοποίηση του profile σας χρησιμοποιώντας λέξεις – κλειδιά. Μπράβο ξανά! Δεν το κάνουν όλοι και φυσικά εσείς επικοινωνείτε την αξία σας με το δικό σας μοναδικό τρόπο! Αν είστε άνεργοι ή στην αναζήτηση νέας θέσης εργασίας, να θυμάστε:

1. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να εμπλουτίσετε τις δεξιότητές σας.

2. Εξερευνήστε τον επαγγελματικό τομέα όπου θα θέλατε να απασχοληθείτε.

3. Βασιστείτε στην οικογένεια και τους φίλους σας για υποστήριξη μα πάνω απ’όλα να ενθαρρύνετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας. Κάντε υπομονή. Βρείτε το “ikigai”σας και διατηρήστε την αισιοδοξία σας!

Παπαδάκη Ελένη

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching &Mentoring Ελλάδας-HCCMA

Περισσότερα άρθρα από την Ελένη μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑