Αγαπητέ Άγιε Βασίλη

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί νομίζω πως πέρσι δεν συνεννοηθήκαμε οι δυο μας πολύ καλά. Άλλα σου ζήτησα, άλλα κατάλαβες, άλλα έφερες κι άλλα πήρες και γενικά, άλλα ντ’ άλλα τα μεγάλα της Παρασκευής το γάλα. Κατά βάθος, ξέρεις κι εσύ ότι δεν τα κατάφερες πολύ καλά το 2018 και πως μόνη μου κατάφερα πολύ περισσότερα και τελικά χειρίστηκα την κατάσταση πολύ καλύτερα, από ό,τι περίμενες. Δεν χρειάζεται να στο πω εγώ, αλλά αυτή τη χρονιά, η ευθύνη για το καλό ή το κακό βαρύνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Βέβαια, για να μην παραπονιέμαι αδίκως, δεν θυμάμαι και ποτέ να σου ζήτησα κάτι και να το έφερες έτσι όπως το ήθελα. Και παρότι εσύ ζητάς από όλους μας να είμαστε καλά παιδάκια όλη τη χρονιά, εμείς δεν είδαμε καμμιά προκοπή προσπαθώντας να σε ικανοποιήσουμε. Εγώ πάντως, Βασιλάκη μου, δεν σου κρατάω κακία. Που να τα προλάβεις κι εσύ όλα, γέρος άνθρωπος; Και τα ξωτικά πια πόσα κομμάτια να γίνουν;

Για τη φετινή χρονιά, λοιπόν, Άγιε μου Βασίλη, έχω ένα και μοναδικό πράγμα να σου ζητήσω. Για να προλάβω την ερώτησή σου: δεν ήμουν καθόλου καλό παιδάκι φέτος. Δεν έκανα τίποτα από αυτά που έπρεπε και δεν ήμουν καθόλου φρόνιμη. Και αλήθεια σου το λέω, πολύ το ευχαριστήθηκα. Συνεπώς, δεν έχεις και καμμιά υποχρέωση απέναντί μου, αφού ανήκω ξεκάθαρα στη λίστα με τα «κακά» παιδιά που δεν δικαιούνται δώρο. Και ακριβώς αυτό είναι που θέλω να σου ζητήσω. Να μη μου φέρεις ΤΙΠΟΤΑ. Για την ακρίβεια, μην ασχοληθείς καθόλου με μένα φέτος. Άλλωστε, ο πληθυσμός του πλανήτη αυξάνεται, οι δουλειές σου πολλαπλασιάζονται διαρκώς κι εγώ, αυτή τη στιγμή, έχω όλα όσα χρειάζομαι και δεν αισθάνομαι καθόλου την ανάγκη να σου αποδείξω ότι αξίζω την επιβράβευσή σου.

Αν, τώρα, θέλεις να κάνεις ένα καλό για μένα, δώσε στους ανθρώπους γύρω μου την ευκαιρία να νιώσουν ότι υπάρχεις στ’ αλήθεια. Φέρε τους όλα εκείνα που δεν ξέρουν καν ότι χρειάζονται. Αντί για ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα και κάλτσες, φέρε τους αληθινά αισθήματα, ψυχική ηρεμία, πνευματική ισορροπία, ζεστές αγκαλιές, χαμογελαστούς ανθρώπους, καλοπροαίρετους φίλους, ηλιόλουστες μέρες και κάνε τους να «σκάσουν» από αγάπη. Όσο κι αν σου παραπονεθούν ότι δεν έλαβαν το δώρο που ζήτησαν, κατά βάθος θα ξέρουν κι εκείνοι ότι η ομορφιά της ζωής τους δεν μετριέται σε αντικείμενα. Η ομορφιά της ζωής μετριέται σε ομορφιά. Ό,τι κι αν σημαίνει ομορφιά για τον καθένα μας. Αν θες να κάνεις κάτι πραγματικά ουσιαστικό, σταμάτα να τσεκάρεις τη λίστα σου με τα «καλά» και τα «κακά» παιδάκια και απλά φέρε πίσω την πίστη των ανθρώπων στον εαυτό τους και στους γύρω τους. Δώσε ξανά νόημα στο «μαζί» και θα δεις πως όλο και λιγότεροι από εμάς θα σε έχουμε ανάγκη τη νέα χρονιά.

Ελπίζω να μην σε στεναχώρησα, Βασίλη μου, αλλά νομίζω πως κάποτε έπρεπε να στα πω. Τόσα ξενύχτια για χάρη σου πήγαν χαμένα και με γέμισες με τόσες απογοητεύσεις κατά καιρούς. Εγώ υπόσχομαι να μην σε φορτώσω ποτέ ξανά με προσδοκίες για τα χρόνια που έρχονται κι ελπίζω κι εσύ να προσπαθήσεις να φέρεις το φως στα μάτια και στις ζωές όλων των παιδιών.

Τι λες; Θα τα καταφέρουμε;

Σου στέλνω φιλιά κι αγάπη και χαιρετισμούς στον Ρούντολφ.

Το γλυκό Ερσάκι.

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑