Αγαπημένε Οκτώβρη

– Αγαπημένε Οκτώβρη,

Καλώς ήρθες και συμπάθα μας που μπερδεύουμε το όνομά σου. Σε λένε Οκτώβριο και όχι Οκτώμβριο. Πολλοί σε κάνουμε λάθος, πήραμε φόρα μαθές, από τον Σεπτέμβριο τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Όλοι έχουν μ. Εσύ όμως όχι. Κι αν και ήσουν ο όγδος μήνας του ημερολογίου κάποτε, εξού και η λέξη οκτώ-βριος, βρέθηκες δέκατος μήνας. Σε ρίξαμε δυό θέσεις, έπρεπε βλέπεις να βολέψουμε και τους ξενομπάτηδες Γενάρη και Φλεβάρη . Μα εσύ δεν μας χαλάς χατήρι. Μας φέρνεις μαθές τα μανταρίνια, τα πορτοκάλια, τα κουνουπιδάκια και τα μπρόκολα . Μας φέρνεις και τις λυτρωτικές βροχές, κάποτε σε παρέα άκουσα να σε φωνάζουν και «βροχάρη» και «σποριάτη». Πολλά ονόματα έχεις Οκτώβρη, μήνα του Ζυγού – έχεις και συ μια ισορροπία – θες να τα χεις καλά με όλους.

Η πόρτα σου είναι ανοικτή, πολλοί περνούν,κοιτούν αλλά δεν μπαίνουν μέσα. Κι όμως! Εσυ ετοιμάζεις και τους κερνάς τα πρώτα τσίπουρα, τα καζάνια βλέπεις άρχισαν να στήνονται σε όλη τη χώρα. Μέσα στα σπίτια, τα πρώτα τζάκια ανάβουν, τα πρώτα κάστανα μπαίνουν πάνω από τη φωθιά, τα σπίτια έχουν μια διαφορετική θαλπωρή. Βέβαια σου χω και ένα παράπονο. Όταν έρχεσαι, φεύγουν οι ντομάτες,τα κολοκυθάκια μα πιο πολύ με νοιάζει ότι φεύγουν τα χελιδόνια . Από μικρό παιδί στο σχολείο αυτό με στοίχειωνε πάντα.Τα ζωγράφιζα κιόλας να φεύγουν. Που πάνε; Σε πιο ζεστές χώρες μας λέγανε. Εχω και γω το παράπονό μου Οκτώβριε.

Εκτός αυτού μας κοκκινίζεις το χώμα, μας ρίχνεις τα φύλλα, αρχίζει και κρυώνει το κορμί. Οκτώβριε είσαι ο μήνας των αλλαγών, των συμπτώσεων, των εξελίξεων,των ενάρξεων, των χωρισμών, μα και της συνάντησης των πολύαγαπημένων. Έχεις και αυτό το τεράστιο Ο! Το γράμμα της ολοκλήρωσης.Και πως ολοκληρώνεται κάτι χωρίς Αγάπη Οκτώβριε ; Όπως φέρνεις τις βροχές κάνε μας να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.Μάθε μας, δε ξέρουμε. Μάθε μας και εμείς με τη σειρά μας θα σ´Αγαπάμε. Έστω και χωρίς μ…

ΠΜ

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑