Ονειρεύομαι ένα σχολείο…

της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Ονειρεύομαι ένα σχολείο που θα πλάθει ανθρώπους και μόνο επαγγελματίες.

Ονειρεύομαι ένα σχολείο που ενδιαφέρεται για τη διάπλαση του εσωτερικού του ανθρώπου, όχι μόνο για ένα <<άριστα>> σε έναν έλεγχο.

Ονειρεύομαι ένα σχολείο που θα ενθαρρύνει τη φαντασία, την αναζήτηση της γνώσης, τη χαρά της αμφισβήτησης και όχι τη στείρα αποστήθιση.

Ονειρεύομαι ένα σχολείο στο οποίο θα υπάρχει μάθημα σεξουαλικής αγωγής και βασικές γνώσεις οδικής παιδείας; οι νέοι άνθρωποι πρέπει να εκπαιδεύονται και να έχουν γνώσεις σε αυτά τα δύο βασικά θέματα.

Ονειρεύομαι ένα σχολείο που θα επιτρέπει στην παιδική ανεμελιά και ξεγνοιασιά να υπάρχει; δε χρειάζεται αποστήθιση χιλιάδων σελίδων με ανούσιες πληροφορίες, ούτε ατελείωτα διαγωνίσματα με μάτια που γουρλώνουν σαν της κουκουβάγιας μπροστά από έναν έλεγχο με άριστα.

Θα ήθελα να δω το σχολείο να αλλάζει. Να δούμε ένα διαφορετικό κοίταγμα στη γνώση που θα βοηθήσει και τα παιδιά τα ίδια να την αγαπήσουν και όχι να τη φοβούνται.

Ονειρεύομαι ένα σχολείο ανανεωμένο, διαφορετικό, αληθινό. Ακόμα και αν στο όνειρο μείνω, θα προσπαθήσω με την πένα μου να αγωνίζομαι για τη βελτίωσή του..

Θα θέλαμε την άποψη σου για το θέμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Powered by WordPress.com.

Up ↑